Calzona pred ME varuje: TOTO na šampionáte nemusí stačiť!

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona nebol napriek presvedčivému triumfu 4:0 nad Walesom úplne spokojný.
  • Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona nebol napriek presvedčivému triumfu 4:0 nad Walesom úplne spokojný.

Na ME v Nemecku by podľa neho hra v nedeľnej generálke proti "drakom" nestačila na dosiahnutie úspechu. Na šampionáte sa jeho tím musí prezentovať ešte lepším tímovým výkonom, aby urobil slovenského fanúšika šťastným.

FOTOGALÉRIA: Slovensko - Wales

Walesanov "načal" v 45. minúte Juraj Kucka a po hodine hry už svietilo na svetelnej tabuli skóre 3:0. Slováci sa bavili futbalom, predviedli niekoľko pekných akcií a ich triumf prikrášlil v 90. minúte striedajúci László Bénes. Slováci tak zopakovali výsledok z prvého júnového prípravného zápasu proti San Marínu. "Som čiastočne spokojný, lebo takýto výkon nebude na ME stačiť. Musíme robiť viac v oboch fázach, obrannej aj útočnej. Nehovorím, že to nebol dobrý výkon, ale nebolo to také, ako chcem ja. Máme jedinú možnosť a tou hrať ako mužstvo. Nemôžeme myslieť na to, aby sme rozhodli zápasy ako jednotlivci," vyhlásil Calzona, ktorého potešil útočník Róbert Boženík.

Ten ukončil v 56. minúte takmer štvormesačné gólové suchoty a o chvíľu pridal aj svoj druhý gól v zápase, ten napokon pripísali kapitánovi hostí Ethanovi Ampaduovi. "Som spokojný, Róbert veľa pracuje pre mužstvo. Ja som mu stále veril. Keď dá útočník gól, je to preňho dôležité a dobré pre jeho sebadôveru."

{{ poll.title }}

{{ question.text }}
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Taliansky vyzdvihol aj prínos Kucku. Po Petrovi Pekaríkovi druhý najstarší hráč v národnom tíme si vo veku 37 rokov stále udržiava vysoký štandard. Aj vďaka nemu pocestuje na svoj štvrtý veľký turnaj. "Kucka je robot. Keď bol zranený, bol som s ním často v kontakte. Bol som vystrašený, ale on vedel, že sa dá dokopy a bude k dispozícii na ME. Pre mňa je veľmi dôležitý hráč. Dáva mi pomocnú ruku aj v kabíne tým, že je veľký profesionál. Ešte viac ma teší to, že keď ho vidím v reprezentácii, je šťastný ako dieťa," povedal taliansky kouč o stredopoliarovi bratislavského Slovana.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk