Hlavnou hviezdou ruský gólman: Edmonton si v prvom finálovom zápase vylámal zuby

 Hokejisti Floridy Panthers sa ujali vedenia vo finálovej sérii play off NHL. V noci na nedeľu zdolali v úvodnom zápase Edmonton Oilers 3:0.

Hokejisti Floridy Panthers sa ujali vedenia vo finálovej sérii play off NHL. V noci na nedeľu zdolali v úvodnom zápase Edmonton Oilers 3:0.

Fotogaléria

Domáci brankár Sergej Bobrovskij zaznamenal 32 úspešných zákrokov a dosiahol tretie čisté konto v kariére vo vyraďovacej časti. Druhý súboj finálovej série o Stanleyho pohár je na programe v noci na utorok opäť na ľade Floridy (2.00 SELČ).

Panthers strelili po jednom góle v každej tretine. V 4. minúte sa po prihrávke Aleksandra Barkova presadil Carter Verhaeghe. Krídelník prvej formácie zaznamenal desiaty presný zásah v tohtoročnej play off a už len jeden gól mu chýba na vyrovnanie klubového rekordu Matthewa Tkachuka (11 v sezóne 2022/23).

V úvode druhej časti našiel Sam Bennett spoza bránky Evana Rodriguesa, ktorý zvýšil na 2:0. Triumf domácich potvrdil päť sekúnd pred koncom tretej tretiny zakončením do prázdnej brány Eetu Luostarinen. Hráči Edmontonu boli v stretnutí strelecky aktívnejší (32:18), ale ani raz neprekonali Bobrovského.

Slovenská reprezentácia v roku 2022.
Experti v tom majú jasno: TOHTO hráča mal Calzona zobrať na EURO! Zobraziť článok

Kapitán hostí Connor McDavid, ktorý s 31 bodmi (5+26) vedie produktivitu play off, nebodoval po štyroch dueloch. Oilers prvýkrát v tohtoročnej vyraďovacej časti nestrelili v zápase gól.

Finále play off NHL
prvý zápas /na 4 víťazstvá/:
Florida Panthers - Edmonton Oilers 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
/stav série: 1:0/

Pre oboch to môže byť posledný zápas v kariére.
Uvidíme trilógiu? Karlos Vémola oplatil Attilovi Véghovi prehru Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk