Senzačný úspech: Jamrichová s grandslamovým titulom

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová s Češkou Terezou Valentovou triumfovali v juniorskej štvorhre na grandslamovom Roland Garros. V ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenská tenistka Renáta Jamrichová s Češkou Terezou Valentovou triumfovali v juniorskej štvorhre na grandslamovom Roland Garros. V sobotňajšom finále zvíťazili na parížskej antuke ako turnajové trojky nad štvrtým nasadeným americkým párom Iva Jovičová, Tyra Caterina Grantová 6:4, 6:4.

FOTOGALÉRIA: Renáta Jamrichová

Jamrichová získala tretí grandslamový titul v kariére. V januári triumfovala v juniorskej dvojhre na Australian Open. Vlani vyhrala v Melbourne štvorhru spoločne s Taliankou Federicou Urgesiovou. V ére samostatnosti vybojovalo titul v juniorskom grandslamovom debli sedem Slovákov, okrem Jamrichovej sa to podarilo Henriete Nagyovej, Chantal Škamlovej, Jane Čepelovej, Filipovi Horanskému, Viktórii Hrunčákovej a Tereze Mihalíkovej.

Radosť Renáty Jamrichovej.
Neuveriteľný úspech: Slovenská tenistka je vo finále Roland Garros! Zobraziť článok

Jamrichová s Valentovou v prvom sete finálového duelu nevyužili vedenie 2:0 ani 4:2. Za stavu 4:4 však po tretí raz prelomili servis Američaniek a úvodné dejstvo už dotiahli do úspešného konca. O osude druhého setu rozhodol brejk slovensko-českého tandemu za stavu 3:3. Valentová slávila v Paríži víťazné double, premožiteľku nenašla ani vo finále juniorského singla.

Jamrichová s Valentovou uspeli hneď v spoločnej premiére na grandslamovom turnaji. "Ďakujem Tereze, že bola v Paríži mojou deblovou partnerkou. Vypálilo to najlepšie ako mohlo a teraz tu stojíme ako víťazky. Chcem sa poďakovať aj parížskym fanúšikom, ktorí vytvorili skvelú atmosféru. Veľká vďaka patrí aj mojim trénerom, tenisovému Jánovi Matúšovi, kondičnému Tadeášovi Mikesovi, rodičom a sestrám Petre so Zuzanou," uviedla talentovaná 16-ročná Slovenka počas slávnostného ceremoniálu.

juniorky - štvorhra - finále:
Tereza Valentová, Renáta JAMRICHOVÁ (ČR/SR-3) - Iva Jovičová, Tyra Caterina Grantová (USA-4) 6:4, 6:4

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk