Podvod v priamom prenose: Tenistu Zvereva usvedčili z klamstva kamery!

Nemecký tenista Alexander Zverev si zahrá na grandslamovom Roland Garros o svoj prvý titul z tzv. Veľkej štvorky. Ale
  • Zdroj: TASR/AP

Nemecký tenista Alexander Zverev si zahrá na grandslamovom Roland Garros o svoj prvý titul z tzv. Veľkej štvorky. Ale

FOTOGALÉRIA: Alexander Zverev

Nemec Alexander Zverev si na Roland Garros zahrá o svoj premiérový grandslamový titul. Vo finálovom súboji si zmeria sily so Španielom Carlosom Alcarazom. Skvelý športový úspech nemeckého tenistu ale zatienil škandál, ktorý sa odohral ešte pred štvrťfinále proti Austrálčanovi Alexovi De Minaurovi. Zverev bol totiž usvedčený z podvodu! Jeho klamstvo zachytili kamery.

Pri hode mincou pred zápasom, ktorý rozhoduje o tom, ktorý hráč začína duel na servise a ktorý na príjme, Zverev surovo a bez váhania klamal. Vybral si stranu mince s loptičkou. Minca však po dopade ukázala raketu, čo Nemec oznámil rozhodcovi a ten podľa správnosti dal právo výberu De Minaurovi. No Zverev sa ohradil: "Nie, to ja som si vybral raketu.“

Alexander Zverev
Zverev ukončil zápas esom: Finálová dvojica Roland Garros je jasná Zobraziť článok

Rozhodca, logicky zostal vykoľajený a reagoval: "Ty si hovoril raketa?," spýtal sa Zvereva. "Áno. Ale ak chceš vyberať ty, tak pokojne. Já beriem príjem,“ odvetil nemecký tenista. Nuž, keď si pozrie inkriminované zábery, môže sa akurát tak hanbiť za klamstvo v priamom prenose. Takto férovosť a športové správanie rozhodne nemajú vyzerať...  “Nikdy predtým som v tenise nevidel tak ležérne spáchaný podvod," reagoval renomovaný tenisový odborník Ben Rothenberg na sociálnej sieti.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk