Šokujúca prehra Angličanov pred Eurom: Fanúšikovia ich vyprevadili piskotom!

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate považoval piatkovú prehru s Islandom 0:1 za cennú lekciu pred ME 2024. Jeho ...
  • Zdroj: TASR/AP

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate považoval piatkovú prehru s Islandom 0:1 za cennú lekciu pred ME 2024. Jeho tím nenadviazal na víťazstvo nad Bosnou a Hercegovinou 3:0 a nespokojní diváci vo Wembley vyprevadili domáce mužstvo piskotom.

Island, ktorý sa nekvalifikoval na ME, si pripomenul osemfinálové víťazstvo nad Anglickom (2:1) z kontinentálneho šampionátu v roku 2016. Jediný gól strelil v 12. minúte Jon Dagur Thorsteinsson. Blízko k vyrovnaniu bol po polhodine hry kapitán Harry Kane, ale zvnútra šestnástky prestrelil bránku.

Angličania, ktorí budú patriť k favoritom ME, si chceli proti Islandu zvýšiť sebavedomie, no vyprodukovali iba jednu strelu na bránu (celkovo 13 striel), ich súper štyri.

"Musíme hrať lepšie. Bol to nesúrodý výkon, z ktorého som sklamaný. Neukázali sme dostatočný charakter, no myslím si, že je to pre nás dobrá lekcia pred turnajom. Som si istý, že na ME budeme lepší," uviedol Southgate podľa AFP.

Slovenská reprezentácia v roku 2022.
Experti v tom majú jasno: TOHTO hráča mal Calzona zobrať na EURO! Zobraziť článok

Kouč "Albiónu" spravil v druhom polčase šesť zmien, pričom prvou bolo striedanie obrancu Josha Stonesa, ktorý utrpel v prvej 45-minútovke zranenie členka. "Nechceli sme riskovať. Pravdepodobne však bude v poriadku," prezradil Southgate. Podľa kormidelníka anglického tímu bola základná zostava proti Islandu blízka k tej, ktorá nastúpi v nedeľu 16. júna v C-skupine proti Srbsku.

Z očakávaných opôr dostal voľno útočník Jude Bellingham, v základe však boli Phil Foden, Declan Rice i Kane. "Musíme hrať oveľa lepšie bez lopty a keď ju máme, ukázať viac pokoja. Nehľadáme výhovorky k výsledku s Islandom a vieme, že existuje veľa vecí, ktoré musíme napraviť," skonštatoval kormidelník úradujúcich vicemajstrov Európy.

Radosť Renáty Jamrichovej.
Neuveriteľný úspech: Slovenská tenistka je vo finále Roland Garros! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk