Experti v tom majú jasno: TOHTO hráča mal Calzona zobrať na EURO!

Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona vynechal v nominácii na futbalové majstrovstvá Európy niekoľko mien, ktoré by podľa ...

Tréner slovenskej reprezentácie Francesco Calzona vynechal v nominácii na futbalové majstrovstvá Európy niekoľko mien, ktoré by podľa našich expertov reprezentácii výrazne pomohli.

Fotogaléria

Jenou z najvýraznejšie diskutovaných postáv je obranca Martin Valjent (28), ktorý aktuálne pôsobí v španielskej LaLige, ke oblieka dres Mallorcy. V najvyššej španielskej súťaži síce patrí k najvyťaženejším hráčom, no ani to mu pozvánku do reprezentácie nezabezpečilo.

„Je to dlhodobá téma a pre mňa je to tiež otáznik. Nie som tak blízko k reprezentácii, nemám také informácie, takže neviem, aká bola komunikácia medzi Valjentom a trénerom Calzonom,“ povedal bývalý slovenský obranca Martin Ševela.

„V tomto smere mi je ťažko sa vyjadrovať, ale nejaká dohoda tam pravdepodobne bola. Valjent mi v nominácii chýba, pretože hrá La Ligu a hrá ju výborne. V tomto smere si myslím, že by mal byť v nominácii, pretože tú kvalitu ukazuje,“ doplnil.

Názor Martina Ševelu podporil aj Peter Ďuriš, ktorý bol v minulosti taktiež významnou postavou slovenskej reprezentácie. „Z hľadiska kvality hráča, nemusíme sa baviť, keď hrá niekto päť rokov La Ligu. To, čo Maťo povedal, s tým sa absolútne stotožňujem, ale tréner to vysvetlil.

Zasadne opäť na klubovú lavičku? Calzonu chce ďalší tím zo Serie A! Zobraziť článok

Ten rozhovor a to, čo medzi nimi, medzi štyrmi očami, prebehlo a zostane iba medzi nimi. Vedia, prečo nie je nominovaný, hráč sa k tomu nevyjadruje, tréner sa vyjadril,“ vyjadril sa Ďuriš.

„Ja len na margo nominácie, aby sme tomu predchádzali, pretože celé Slovensko po videní nominácie, komunikovalo o tom, prečo tam nie je. Až následne po týždni prišla tlačová konferencia trénera, ktorý tam z pracovných dôvodov nebol,“ povedal Ďuriš o potrebe lepšej komunikácie.

„Ale skutočne tá nominácia by mala byť odôvodnená hneď tým trénerom, aby tí fanúšikovia, ktorých to skutočne zaujíma, vedeli, prečo ten hráč nie je v nominácii. Oni to majú vysvetlené, futbalový národ sa s tým zmieril. Trénerova práca je vybrať nomináciu, vybrať zostavu, ale treba byť za to zodpovedný,“ dodal na záver.

Luxusný hotelový komplex Petra Sagana SP Resort dostal čerešničku: Vystavuje autá za 300-tisíc €: Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk