Skaut varuje pred draftovým sklamaním: Syn legendy a nič viac!

Po dvoch rokoch draftovej žatvy čaká slovenský hokej ústup z týchto pozícií! Skaut varuje pred veľkým sklamaním a otvorene priznáva, ...

Po dvoch rokoch draftovej žatvy čaká slovenský hokej ústup z týchto pozícií! Skaut varuje pred veľkým sklamaním a otvorene priznáva, že okrem syna legendy slovenského hokeja sú minimálne šance na draftovanie iných hráčov spod Tatier.

Fotogaléria

Slovenský hokej zažil v posledných dvoch rokoch obdobie draftovej hojnosti. Až piati hráči spod Tatier boli draftovaní v 1. kole, dokonca traja z nich v elitnej desiatke. Juraj Slafkovský (Montreal) a Šimon Nemec (New Jersey) boli dvoma najvyššími draftovými výbermi v roku 2022. V prvom kole z celkového 26. miesta siahli Canadiens aj po Filipovi Mešárovi. Minulý rok bol draftovou desiatkou Dalibor Dvorský (St.Louis) a zo 16. miesta siahlo Calgary po Samuelovi Honzekovi.

Nepelov zimák v Bratislave hostiť MS môže, ale skôr ako druhé dejisko.
Šatan potvrdil, že rokovania o MS 2029 sa rozbehli: Bratislava a Brno? To by bola nádhera! Zobraziť článok

Blížiaci sa draft NHL však prinesie slovenským fanúšikom sklamanie, avizuje nemenovaný skaut tímu zámorskej profiligy v rozhovore pre TVNOVINY.sk. "Draft 2024 bude znamenať ústup z predošlých pozícií. Stále je na Slovensku situácia, že nevieme rok čo rok vychovávať hráčov, ktorí majú kvalitu na draft. Skôr sme v pozícii, že talenty sa nám v prvom rade musia narodiť a potom ich musíme viesť správnym smerom."

Podľa názoru tohto dlhoročného skauta NHL reálne hrozí, že Slovensko nemusí mať v tomto roku ani jedného draftovaného hokejistu. "Ak budem pesimista, tak nikto, ak prižmúrim oko, tak jeden. Akékoľvek vyššie číslo bude príjemným prekvapením," hovorí bez servítky skaut. A kto by mohol byť tým spomínaným jedným draftovaným Slovákom? "Miroslav Šatan mladší," prezrádza.

Syn legendy a súčasného šéfa slovenského hokeja Miroslava Šatana staršieho má podľa skauta veľký potenciál smerom do budúcnosti a má najvýraznejšie šance na to, aby tento rok prešiel draftovým sitom NHL. "Veľa zaujímavých hráčov tu nebolo, no on je smerom do budúcnosti hráč, s ktorým by sa mohlo dať pracovať. Oproti minulej sezóne sa výrazne zlepšil. Vrátil sa na Slovensko, a hoci na MS do 18 rokov úplne nežiaril, má šancu byť draftovaný."

Slovenskí hokejisti po prehre s Lotyšskom.
Šatan o hokejových MS na Slovensku: Rozhodnutie padne už čoskoro! Zobraziť článok

Osemnásťročný útočník odohral uplynulú sezónu v juniorskom tíme Slovana Bratislava. Strelil štrnásť gólov a nazbieral 30 bodov v 26 zápasoch. Predstavil sa aj v drese slovenskej reprezentácie do 18 rokov na majstrovstvách sveta, kde zaknihoval štyri asistencie v siedmich dueloch. V rebríčku NHL Central Scoutingu figuruje medzi korčuliarmi z európskych súťaží na 51. mieste.

5 draftovaných Slovákov v 1. kole v posledných dvoch sezónach

Juraj Slafkovský (Montreal Canadiens - 1. v roku 2022)

Šimon Nemec (New Jersey Devils - 2. v roku 2022)

Filip Mešár (Montreal Canadiens - 26. v roku 2022)

Dalibor Dvorský (St.Louis Blues - 10. v roku 2023)

Samuel Honzek (Calgary Flames - 16. v roku 2023)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk