Lomcovali s ňou hnev a emócie: Američanka Gauffová sa na kurte rozplakala

Lomcovali s ňou emócie a hnev! Americká tenistka Cori Gauffová (20) niesla veľmi ťažko spornú situáciu, keď v štvrtej hre prisúdila empajrová ...
  • Zdroj: SITA/AP

Lomcovali s ňou emócie a hnev! Americká tenistka Cori Gauffová (20) niesla veľmi ťažko spornú situáciu, keď v štvrtej hre prisúdila empajrová rozhodkyňa bod jej súperke.

FOTOGALÉRIA: Cori Gauffová

Gauffová prehrala prvý set semifináloví zápasu na Roland Garros s Poľkou Igou Swiatekovou 2:6 za 37 minút. V druhom sete viedla 2:1. Za stavu 15:0 pre Američanka zahlásil čiarový rozhodca pri podaní Swiatekovej aut, pričom Gauffová zahrala loptičku mimo dvorec. Empajrová rozhodkyňa označila ale podanie  za dobré a prisúdila bod Poľke. Američanka protestovala, že zahrala loptičku až po oznámení autu. Chcela výmenu opakovať. No neuspela a na kurte sa rozplakala.

Benčičová sa po pôrode vrátila na kurty: Aha, kto jej robil rozkošnú spoločnosť! Zobraziť článok

„Bolo to zdrvujúce. Keď hráte proti nej, záleží na každom bode. Záleží na ňom proti komukoľvek, ale hlavne proti nej. Myslím, že to bol jeden z tých momentov, ale prekonala som to. Tú hru som vyhrala,“ povedala po zápase novinárom Gauffová, ktorá napokon druhý set prehrala 4:6 a do boja o trofej postúpila jej súperka.

Štart Novaka Djokoviča vo štvrťfinále Roland Garros je po zranení otázny.
Obrovské komplikácie pre Djokoviča: Podstúpi operáciu v Paríži! Zobraziť článok

Gauffová opäť otvorila tému videa

Američanka po stretnutí hovorila aj o zavedení videa a opakovaných záberov. VAR systém už skúšali vlani na US Open. „Tenis je jediným športom, kde nielen, že nemáme video, ale často rozhoduje jeden človek. V iných športoch zväčša rozhodujúc viacerí rozhodcovia. Myslím si, že video by mal mať každý šport,“ uzavrela Gauffová.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk