Strašidelný pád na Critérium du Dauphiné: Voľná neostala jediná sanitka!

Piatu etapu cyklistických pretekov Critérium du Dauphiné neutralizovali.
  • Zdroj: TASR/AP

Piatu etapu cyklistických pretekov Critérium du Dauphiné neutralizovali.

Necelých 21 kilometrov pred cieľom totiž prišlo v pelotóne k hromadnému pádu a po krátkom prerušení jury rozhodla, že výsledky zo štvrtka sa do klasifikácie nebudú započítavať. Na zemi po páde skončili líder celkového poradia Belgičan Remco Evenepoel (Soudal - Quick-Step) i druhý muž hodnotenia Slovinec Primož Roglič z Bory-Hansgrohe, ktorý má manko 33 sekúnd.

Organizátori uviedli, že etapu zrušili, pretože všetky sanitky, ktoré mali k dispozícii, odvážali jazdcov do nemocníc. "Vzhľadom na to, že nie sú k dispozícii žiadne sanitky, ktoré by sa postarali o jazdcov, etapa je neutralizovaná. V cieli sa nebudú merať časy a v tejto etape nebude víťaz," uviedli organizátori pretekov podľa AP. Pelotón potom zvoľna prešiel zvyšných 20 km do cieľa v Saint-Priest, kde na jazdcov čakali tímové autobusy a zdravotníci.

Preteky sú prípravou na Tour de France, ktorá štartuje o tri týždne. Evenepoel si po páde držal rameno, ktoré si zranil v apríli v Baskicku, no potom nasadol späť na bicykel. "Som v poriadku, ale pozrite sa na moju prilbu. Tá ma dnes zachránila. Opäť som spadol na rameno a krváca mi, ale malo by to byť v poriadku, sú tu chlapci, ktorí sú na tom oveľa horšie ako ja," skonštatoval Evenepoel, ktorý spolu s Rogličom spadli na pretekoch Okolo Baskicka pred dvoma mesiacmi a toto sú ich prvé preteky po návrate.

Dvaja jazdci z tímu Visma, ktorý vyhral predchádzajúce dva ročníky Tour de France, prišli pri štvrtkovom páde o kľúčových jazdcov Dylana van Baarleho a Stevena Kruijswijka. Baarle zrejme utrpel zranenie ramena. Preteky pokračujú cez víkend tromi horskými etapami v Alpách.   

Peter Sagan a Ján Valach sú dlhoroční parťáci.
Saganov športový riaditeľ o slovenskej cyklistike: Niektoré veci sú na veľké zaplakanie! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk