Tomáša Riga prirovnávajú k hviezdam! Pohodu mu vytvára Brazílčanka: V repre s gólom, doma s kráskou

Každý futbalista túži nastúpiť za reprezentáciu a keď sa hneď pri premiére zapíše medzi strelcov, je to debut snov. Presne to teraz zažíva ...
  • Zdroj: Instagram/bruwurts

Každý futbalista túži nastúpiť za reprezentáciu a keď sa hneď pri premiére zapíše medzi strelcov, je to debut snov. Presne to teraz zažíva stredopoliar Tomáš Rigo (21), ktorý už po ôsmich minútach dosiahol víťazný gól proti San Marínu (4:0).

Do národného tímu ho vystrelili kvalitné výkony v Baníku Ostrava, pričom pohodu má nielen na trávniku, ale i v osobnom živote, keďže randí s krásnou Brazílčankou, ktorá vyniká na korčuliach.

Rodák z Popradu sa cez mládežnícke mužstvá Prešova a Ružomberka dostal do Slavie Praha. V nabitom kádri „zošívaných“ sa však nepresadil. Svoj potenciál však ukázal v druholigovom Vlašime, kde si ho všimla Ostrava. Počas tejto sezóny v drese Baníka tak herne napredoval, že už ho povolali z 21-ky do reprezentačného áčka. Proti San Marínu dostal prednosť pred viacerými konkurentmi širšieho kádra, pričom zaujal aj výkonom, čo predznamenáva, že možno sa dnes dočká aj nominácie na EURO.

V OČAKÁVANÍ NOMINÁCIE

Tréner Francesco Calzona ho postavil na pozíciu Juraja Kucku a mladík sa ukázal v dobrom svetle. „Rigo odohral veľmi slušný zápas s veľkým sebavedomím. Ale výkonnosť si musí držať počas celého stretnutia a nemať počas neho výkyvy,“ zhodnotil taliansky kouč hráča, ktorého české médiá počas sezóny prirovnávali k bývalým veľkým hviezdam, ako sú Nemec Bastian Schweinsteiger či Španiel Cesc Fabregas.

O účasť na šampionáte však zabojoval na ihrisku a po takomto debute by aj prekvapilo, ak by dnes večer Calzona nepovedal v záverečnej nominácii aj jeho meno. „Dúfam, že áno! Pracujem každý deň a už je na trénerovi, koho si vyberie,“ pripojil.

DRAHÝ GÓL

Pokladník tímu Lukáš Haraslín už Rigovi stihol vyčísliť, že za debut s gólom v najcennejšom drese zaplatí 500 eur. „Trochu to bolí, ale určite si užívam tento moment, stojí za to,“ prezradil so smiechom Tomáš.

Takisto prezradil, že veľa gólov nedáva, preto je rád, že to padlo hneď v jeho prvom reprezentačnom štarte. „Pred zápasom som cítil, že by to mohlo vyjsť, mal som z toho dobrý pocit. V prvom momente som si to ani neuvedomil, ešte som čakal na rozhodnutie asistenta rozhodcu, či to nebude ofsajd. Následne som si to nesmierne užil,“ doplnil.

RANDÍ S KORČULIARKOU 

Nášmu futbalistovi sa darí aj v osobnom živote, chodí s brazílskou umeleckou korčuliarkou Brunou Wurtsovou (23), ktorá získala zlato na Panamerických (2019) i Juhoamerických hrách (2018).

NAJRÝCHLEJŠIE GÓLY PRI DEBUTE

Hoci Rigo strelil gól už po ôsmich minútach v reprezentačnom drese, nie je to rekord. O ten sa delia Tibor Jančula (Azerbajdžan 1:0, 1995), Andrej Porázik (Maďarsko 1:0, 2004) a Vernon De Marco (Malta 6:0, 2021), ktorí pri debute skórovali po dvoch minútach.

Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Luciano Spalletti.
Taliani zverejnili nomináciu na EURO: Nechýby hráč spájaný so stávkovaním Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk