Majstri si vymenia hráčov: Koho má získať Slovan a kto tím opustí?

Výmena na trase Slovensko - Slovinsko. Dvaja európski majstri si majú vymeniť dresy. Slovan by mal do Celje poslať okrem svojho kľúčového ...

Výmena na trase Slovensko - Slovinsko. Dvaja európski majstri si majú vymeniť dresy. Slovan by mal do Celje poslať okrem svojho kľúčového hráči i finančný balík.

Fotogaléria

Už v apríli prišli slovinské média s informáciou, že Slovan sa pokúša získať tamojšieho majstra. Aljoša Matko sa stal najlepším strelcom úradujúceho šampióna, preto niet divu, že okrem "belasých" prišli ponuky i z iných tímov, pričom sa spomínal najmä švajčiarsky Bazilej. 

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej Zobraziť článok

 

"Naším cieľom nie je predávať hráčov. Naším cieľom je zostaviť tím, ktorý bude schopný konkurovať v Európe. A ak mužstvo v Európe postúpi, nevidím dôvod, prečo by mal niekto odísť. Chceme udržať tím a dostať sa v Európe čo najďalej. Je tu určitý dopyt, ale zdôrazňujem, že predaj momentálne nie je našou prioritou," zdôraznil vtedy na tlačovej konferencii prezident Celje Valerij Kolotilo a naznačil, že bude ťažké presvedčiť ho, aby predal 24-ročného útočníka.

 

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona kričí počas prípravného futbalového zápasu Slovensko - San Maríno
De Marco je mimo a Polievka sa prepadáva: Ktorí hráči si priblížili výkonom EURO? Zobraziť článok

 

Ak predaj neprichádza do úvahy, možná je výmena hráčov, informuje o tom slovinský portál nogomania.com. "Aljoša Matko sa už dohodol na zmluve so slovenským majstrom Slovanom Bratislava! Prestup je už naozaj blízko k realizácii a súvisí s príchodom Marka Toliča do Celje," píše sa na spomínanom webe. Nogomania taktiež tvrdí, že hráča "belasých" chce v mužstve i tréner slovinského majstra a výmena by sa mala zrealizovať v najbližších dňoch, pričom Slovan by mal poslať do Slovinska doplatok. O konkrétnej sume portál neinformuje.   

Slovákom na šampionáte veľké šance nedávajú.
Zahraniční experti prognózujú šance Slovákov na EURO 2024: Bude to prepadák?! Zobraziť článok

VIDEO: Slovan získal majstrovský titul - reakcia trénera V.Weissa

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk