Zahraniční experti prognózujú šance Slovákov na EURO 2024: Bude to prepadák?!

Belgicko, Ukrajina a Rumunsko. Toto sú súperi Slovákov v základnej E-skupine na ME vo futbale 2024. Pozreli sme sa na to, aké šance dávajú ...

Belgicko, Ukrajina a Rumunsko. Toto sú súperi Slovákov v základnej E-skupine na ME vo futbale 2024. Pozreli sme sa na to, aké šance dávajú našim reprezentantom zahraniční experti.

Fotogaléria

Slovenskí futbalisti sa predstavia na finálovom turnaji tretí raz za sebou. Dvakrát postúpili do vyraďovacej fázy, podarí sa im to opäť? Futbalové EURO už klope na dvere a preto sme sa pozreli na to, aké šance dávajú Slovákom zahraničné prognózy.

Mužstvo, vedené talianskym trénerom Francescom Calzonom, odštartuje svoju púť na turnaji vo Frankfurte proti favoritovi skupiny z Belgicka. Ďalší duel odohrajú v Düsseldorfe s Ukrajinou, ktorá na šampionát postúpila cez baráž. Mimochodom, prvýkrát v histórii sa stane, že krajina, ktorá je vo vojne, štartuje na finálovom turnaji. Posledný zápas v skupine odohrajú naši vo Frankfurte proti Rumunsku, ktoré vyhralo svoju kvalifikačnú skupinu bez prehry.

Slovákom v zahraničí neveria

Zahraničný web sportingsnews.com nedáva Slovákom veľké šance a zaradil ich medzi najslabšie tímy celého turnaja. Horšie hodnotenie dostali len reprezentácie Albánska a Gruzínska. „Belgicko a Ukrajina nepatrí medzi favoritov na zisk titulu, no postup zo skupiny im neujde. O tretie postupové miesto bude bojovať Rumunsko a Slovensko,“ píše vo svojej analýze web, ktorý ale predpokladá, že naši reprezentanti skončia v skupine poslední.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk