Zahraniční experti prognózujú šance Slovákov na EURO 2024: Bude to prepadák?!

Belgicko, Ukrajina a Rumunsko. Toto sú súperi Slovákov v základnej E-skupine na ME vo futbale 2024. Pozreli sme sa na to, aké šance dávajú ...

Belgicko, Ukrajina a Rumunsko. Toto sú súperi Slovákov v základnej E-skupine na ME vo futbale 2024. Pozreli sme sa na to, aké šance dávajú našim reprezentantom zahraniční experti.

Fotogaléria

Renomovaný portál 90min.com to tiež z pohľadu Slovákov nevidí na postup „ružovo“. Favorit skupiny je jasný – Belgicko. „Suverén skupiny je jednoznačný. Belgičania mali pri žrebe šťastie a ocitli sa v pomerne ľahkej skupine. Všetko okrem prvenstva v nej bude sklamaním,“ uviedol web.

Britskí experti očakávajú, že druhé miesto v skupine obsadí Ukrajina. „Ukrajinci majú to, čo chýba Slovákom i Rumunom – skúsenosti. Preto by mali obsadiť v skupine druhé postupové miesto." Podľa prognózy Slováci nepostúpia do vyraďovacej fázy a v skupine obsadia posledné miesto.

Podľa sportsmole.co.uk je na papieri Belgicko najsilnejší tím v E-skupine a do vyraďovacích bojov na ME postúpia tretíkrát v rade. Pričom Slovensko, Rumunsko a Ukrajina budú bojovať o druhé miesto a jedno zo štyroch najlepších tretích miest. Z druhého miesta ale očakávajú postup Ukrajiny. „Rumunsko vyhralo iba jeden zo svojich 16 zápasov v histórii európskych šampionátov a myslíme si, že by mohlo zažiť ďalší zlý turnaj, čo Slovákov posunie na tretie miesto v skupine,“ píše portál, ktorý očakáva postup Slovenska do osemfinále.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk