Najväčší boháči na EURO 2024: Polovicu z TOP 10 zasypávajú saudské milióny

Prehľad najväčších boháčov na EURO 2024 v Nemecku. Polovica z desiatky najlepšie zarábajúcich hráčov, ktorí sa predstavia na európskom ...
  • Zdroj: SITA/AP

Prehľad najväčších boháčov na EURO 2024 v Nemecku. Polovica z desiatky najlepšie zarábajúcich hráčov, ktorí sa predstavia na európskom šampionáte, pôsobí v Saudskej Arábii.

FOTOGALÉRIA: Najväčší boháči EURO 2024

Po trávnikoch na EURO 2024 sa budú preháňať poriadni futbaloví boháči! Dominuje im portugalský útočník Cristiano Ronaldo, ktorý v saudskoarabskom tíme Al-Nassr zarába 200 miliónov eur ročne. Predstavujeme vám desiatku najlepšie zarábajúcich hráčov, ktorí budú hrať na európskom šampionáte. Zoradení sú na základe ročných platov v sezóne 2023-24 uvedených na Capology. Zaujímavosťou je, že až polovicu z elitnej desiatky tvoria hráči pôsobiaci v Saudskej Arábii.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Tréner Calzona neskrýval sklamanie: Slovenská reprezentácia prišla o obrancu! Zobraziť článok

1. Cristiano Ronaldo

krajina: Portugalsko

pozícia: útočník

klub: Al-Nassr (Saudská Arábia)

ročný plat: 200 miliónov eur

38-ročný fenomén, ktorý je považovaný za jedného z najlepších hráčov všetkých čias, nespomaľuje. S 35 presnými zásahmi na konte bol najlepším strelcom saudskoarabskej ligy. Je najlepšie zarábajúcim futbalistom sveta, ročný plat 200 miliónov eur doslova vyráža dych.

2. Kylian Mbappé

krajina: Francúzsko

pozícia: útočník

klub: PSG (2023-24), Real Madrid (2024-25)

ročný plat: 72 miliónov eur

Nedávno sa oficiálne stal hráčom Realu Madrid, kam zamieril ako voľný hráč po tom, čo mu vypršala zmluva s francúzskym PSG. Uprednostnil športové sny a ambície pred peniazmi, pretože na štadióne Santiaga Bernabeua bude zarábať výrazne menej ako v Parku princov. Podľa španielskeho AS zarobí v Reale Madrid 15 miliónov eur ročne, čo je približne pätina jeho platu v Paríži.

3. Frenkie de Jong

krajina: Holandsko

pozícia: stredopoliar

klub: FC Barcelona

ročný plat: 37,5 miliónov eur

Frenkie de Jong figuruje v nominácii Holandska aj napriek tomu, že je aktuálne zranený. Do štartu európskeho šampionátu by mal byť v poriadku. Bude tretím najlepšie zarábajúcim hráčom na EURO 2024.

4. Robert Lewandowski

krajina: Poľsko

pozícia: útočník

klub: FC Barcelona

ročný plat: 27,08 miliónov eur

Poľský bombardér bol s 19 gólmi najlepším strelcom Barcelony v španielskej La Lige a tretím najlepším kanonierom v súťaži. Pre súperov bude hrozbou najvyššieho stupňa.

5. N´Golo Kanté

krajina: Francúzsko

pozícia: stredopoliar

klub: Al-Ittihad (Saudská Arábia)

ročný plat : 25 miliónov eur

Jeden z najlepších defenzívnych stredopoliarov sveta nechýba v nominácii Francúzska. Bývalý hráč londýnskej Chelsea predvádza svoje umenie v saudskoarabskej lige a s platom 25 miliónov eur ročne patrí medzi najlepšie zarábajúcich futbalistov planéty.

Trofej pre víťaza ME vo futbale.
Nemci majú o motiváciu postarané: Tučný balík v prípade výhry na EURO! Zobraziť článok

6. Aleksandar Mitrovič

krajina: Srbsko

pozícia: útočník

klub: Al-Hilal (Saudská Arábia)

ročný plat: 25 miliónov eur

Aleksandar Mitrovič bol s 28 gólmi druhým najlepším strelcom v saudskoarabskej lige, viac presných zásahov mal len Cristiano Ronaldo. Výraznou mierou sa pričinil na tom, že Al-Hilal získal titul. Na EURO 2024 bude patriť medzi najväčších boháčov.

7. Sergej Milinkovič-Savič

krajina: Srbsko

pozícia: stredopoliar

klub: Al-Hilal (Saudská Arábia)

ročný plat: 25 miliónov eur

S krajanom Mitrovičom sú ťahúňmi Al-Hilalu, saudskoarabského majstra. Svoje kvality budú chcieť predviesť aj na európskom šampionáte v drese Srbska. Rovnako ako Mitrovič zarába 25 miliónov eur ročne a patrí medzi najlepšie platených futbalistov sveta.

8. Harry Kane

krajina: Anglicko

pozícia: útočník

klub: Bayern Mníchov

ročný plat: 25 miliónov eur

Harry Kane odohral fantastickú premiérovú sezónu v Bayerne. Góly strieľal ako na bežiacom páse, s 36 presnými zásahmi sa stal kráľom bundesligových strelcov. Ukázal, že plat 25 miliónov eur si právom zaslúži. Najlepšie zarábajúci hráč nemeckej Bundesligy bude chcieť zažiariť v drese Albionu aj na EURO 2024.

9. Aymeric Laporte

krajina: Španielsko

pozícia: obranca

klub: Al-Nassr (Saudská Arábia)

ročný plat: 24,5 miliónov eur

Aymeric Laporte je najlepšie zarábajúcim obrancom, ktorí si na EURO 2024 zahrá. Niekdajšia opora zadných radov anglického Manchesteru City v súčasnosti "kope" spoločne s Cristianom Ronaldom za saudskoarabský Al-Nassr a patrí medzi najlepšie zarábajúcich futbalistov sveta.

Na MS 2010 strelil do siete obhajcov titulu majstra sveta Talianov dva góly.
Exkanonieri o ofenzíve Slovákov na EURO: Chýba tam ťahúň! Nájde sa nový Robogól? Zobraziť článok

10. Toni Kroos

krajina: Nemecko

pozícia: stredopoliar

klub: Real Madrid

ročný plat: 24,38 miliónov eur

Toni Kroos bol dlhé roky oporou Realu Madrid, s ktorým v tejto sezóne vyhral titul v španielskej La Lige aj trofej v Lige majstrov. Už skôr oznámil, že po EURO 2024 na domácej pôde zavesí definitívne kopačky na klinec. Na športový dôchodok si zarobil viac ako slušne a s platom cez 24 miliónov eur ročne patrí medzi najväčších boháčov, ktorí sa predstavia na európskom šampionáte.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk