A je to vonku! Vieme, ako kráľovsky zarobí Mourinho v Istanbule

Poriadne tučný balík! Prezident klubu Fenerbahce Istanbul Ali Koc prezradil množstvo peňazí, ktoré tureckí giganti vyplatia ročne Josému ...
  • Zdroj: Northfoto

Poriadne tučný balík! Prezident klubu Fenerbahce Istanbul Ali Koc prezradil množstvo peňazí, ktoré tureckí giganti vyplatia ročne Josému Mourinhovi (61) a jeho zákulisnému personálu.

FOTOGALÉRIA: Mourinho zrejme dlho bez práce nezostane

Legendárny tréner Mourinho bol minulý týždeň potvrdený ako nový šéf lavičky v Istanbule po tom, čo bol od januára bez práce. Po dvoch sezónach vedenia klubu AS Rím bol začiatkom roka 2024 uvoľnený z funkcie v Serie A.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Tréner Calzona neskrýval sklamanie: Slovenská reprezentácia prišla o obrancu! Zobraziť článok

Bývalý lodivod Manchestru United a Realu Madrid sa preto teraz ujme už 11. klubu počas jeho slávnej manažérskej kariéry. Jeho prvý zápas za turecký klub sa nezadržateľne blíži, pričom vedenie klubu bez najmenších okolkov odhalilo, aký honosný plat bude Portugalčanovi vyplácať. 

Slovenský futbalista Stanislav Lobotka.
Lobotka bráni trénera Calzonu: Aj Guardiolu by sme urobili priemerným Zobraziť článok

"S Mourinhom sa stretli aj iné kluby, nie len my. Kontaktoval ho napríklad aj Besiktas. My sme však pripravili oveľa vhodnejšiu ponuku a on ju prijal. Naše sny na Mourinha zapôsobili. Dali sme preto jemu a celému jeho tímu 12 miliónov eur ročne," povedal Koc pre Sports Digitale. Aj vďaka týmto kráľovským podmienkam zrejme Mourinho bez najmenších okolkov podpísal kontrakt na dva roky a teraz sa počas letného prestupového obdobia bude snažiť získať vhodné posily, ktoré dokonale zapadnú do jeho špecifickej koncepcie.

"Nedávam žiadne sľuby. No je jasné, aký je náš hlavný cieľ. Môj sen je vyhrať tureckú ligu," vyhlásil Mourinho na pondelkovej tlačovej konferencii, ktorú sledovalo online vyše 80.000 ľudí. "Pôjdeme krok po kroku. Verím, že si zahráme Ligu majstrov v jej novom formáte," dodal následne Mourinho, ktorý na lavičke Fenerbache nahradil Ismaila Kartala.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk