Obrovské komplikácie pre Djokoviča: Podstúpi operáciu v Paríži!

Srbský tenista Novak Djokovič (37) by mal v Paríži podstúpiť operáciu kolena, ktorá ho podľa agentúry DPA s najväčšou pravdepodobnosťou ...
  • Zdroj: SITA/AP

Srbský tenista Novak Djokovič (37) by mal v Paríži podstúpiť operáciu kolena, ktorá ho podľa agentúry DPA s najväčšou pravdepodobnosťou vyradí z účasti vo Wimbledone.

FOTOGALÉRIA: Novak Djokovič

Djokovič utrpel zranenie vnútorného menisku v pravom kolene v priebehu pondelkového päťsetového duelu s Franciscom Cerundolom z Argentíny na Roland Garros. Djokovič by mohol byť fit do začiatku OH 2024 v Paríži.

Tridsaťsedemročný Srb sa v utorok podrobil vyšetreniu magnetickou rezonanciou, ktorá odhalila roztrhnutý mediálny meniskus v pravom kolene. Podľa periodika L'Equipe ho v stredu čakala vo francúzskej metropole operácia. Zranenie prinútilo Djokoviča odhlásiť sa z prebiehajúceho grandslamového turnaja Roland Garros. V novom vydaní rebríčka ATP ho na poste lídra nahradí Talian Jannik Sinner.

Srbského tenistu začali trápiť bolesti kolena v zápase proti Cerundolovi v úvodnom geme druhého dejstva a počas prestávky požiadal o lekárske ošetrenie. Po návrate na dvorec mal očividné problémy s pohybom. Hoci prehrával už 1:2 na sety a 2:4 vo štvrtom dejstve, dokázal duel otočiť. Na parížskej antuke dosiahol rekordné 370. grandslamové víťazstvo v singli a na čele historických tabuliek sa tak osamostatnil od Švajčiara Rogera Federera.

Na čele rebríčka strávil ATP rekordných 428 týždňov. Z turnaja veľkej štvorky sa naposledy odhlásil v roku 2019, keď ho na US Open prinútili problémy s ľavým ramenom skrečovať osemfinálový duel so Švajčiarom Stanom Wawrinkom.

Držiteľ 24 grandslamových titulov mal vo štvrťfinále Roland Garros nastúpiť proti Casperovi Ruudovi. Nór sa v piatkovom semifinále stretne s lepším z dvojice Nemec Alexander Zverev alebo Austrálčan Alex de Minaur.

Lela so svojim manželom Karlosom.
Lela Vemolová oslávila narodeniny vo veľkom štýle: Slávni hostia, česká Barbie a šperky za milióny Zobraziť článok

Taliansky reprezentant v rýchlostnom lyžovaní Jean Daniel Pession a jeho priateľka zahynuli pre nehode v horách.
Smrť známeho lyžiara († 28) a jeho priateľky († 26): Šokujúce detaily tragédie! Zobraziť článok

V reprezentácii v 9 zápasoch zatiaľ neskóroval.
Slovenská reprezentácia čelí najhoršiemu tímu sveta: Strelí Polievka konečne gól? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk