Desivé odhalenie smrti nórskeho hokejistu († 31): Rodina vyšla s pravdou von!

Bola to rana pre celý hokejový svet! Krátko pred začiatkom majstrovstiev sveta v hokeji prišla správa, ktorá rozosmútila všetkých hokejových ...
  • Zdroj: instagram/lillehammerik

Bola to rana pre celý hokejový svet! Krátko pred začiatkom majstrovstiev sveta v hokeji prišla správa, ktorá rozosmútila všetkých hokejových fanúšikov. Vo veku 31 rokov zomrel nórsky hokejový útočník Alexander Reichenberg.

FOTOGALÉRIA: Alexander Reichenberg

Žiadne ďalšie podrobnosti o smrti rodáka zo švédskeho Leksandu sa ale neobjavili. Fanúšikovia tak iba špekulovali, čo sa asi tak účastníkovi ZOH v Pjongčangu a dvoch majstrovstiev sveta vrátane turnaja na Slovensku v roku 2019, mohlo stať.

Taliansky reprezentant v rýchlostnom lyžovaní Jean Daniel Pession a jeho priateľka zahynuli pre nehode v horách.
Smrť známeho lyžiara († 28) a jeho priateľky († 26): Šokujúce detaily tragédie! Zobraziť článok

Teraz, takmer po mesiaci od smrti, vyšla Reichenbergova rodina s pravdou von. „Rozhodol sa nás opustiť,“ píše sa v nekrológu. Rodina tak s odstupom času priznala, že hráč, ktorý v sezóne 2017/2018 pôsobil aj v Sparte Praha, kde bol spoluhráčom Jána Laca, Mareka Ďalogu, Juraja Mikuša či Andreja Kudrnu, spáchal samovraždu. Rodina tiež uviedla, že aj tento postoj mal vyvolať diskusiu o psychických problémoch hráčov v profesionálnom hokeji.

(ilustračné foto).
Smutná správa: Zomrel najsilnejší muž Československa (†73) Zobraziť článok

„Alexander bol jedným z najlepších hráčov Lillehammeru v celej histórii klubu. Mal veľkú medzinárodnú kariéru, keď nastupoval v Českej republike, vo Švédsku a v Rakúsku,“ napísal klub z Lillehammeru, v ktorom bol asistentom kapitána. V uplynulej sezóne si zaň pripísal 21 gólov a 23 asistencií v 41 dueloch.

„Po dobrej sezóne, ktorá sa práve skončila, sa Alexandrovi dostalo zaslúženej pozornosti od niekoľkých veľkých klubov v Nórsku a v zahraničí. Na stole samozrejme ležala aj ponuka z materského klubu a hráč si vzal čas na rozhodnutie,“ smúti klub, ktorý Reichenberga označil za veľkého hráča s X faktorom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk