Smrť známeho lyžiara († 28) a jeho priateľky († 26): Šokujúce detaily tragédie!

Ostatný víkend dorazila z Talianska hrozná správa. Tragicky zahynul rýchlostný lyžiar Jean Daniel Pession spolu s priateľkou Elisou. ...
  • 4Galéria
  • Zdroj: instagram/jeandanielpession

Ostatný víkend dorazila z Talianska hrozná správa. Tragicky zahynul rýchlostný lyžiar Jean Daniel Pession spolu s priateľkou Elisou. Teraz vyšli na povrch smutné detaily ich konca.

Fotogaléria

K tragickej udalosti došlo v sobotu 1. júna. Pession a jeho partnerka Elisa Arlianová sa rozhodli vyliezť na Monte Zerbion v údolí Aosta v talianskej časti Álp. Žiaľ, už sa nevrátili.

Smrť v objatí

Rodina nezvestného páru požiadala o pomoc políciu a záchrannú službu. Muži zákona našli jeden z ich mobilných telefónov, ale už bolo neskoro.

Podľa správy talianskej televízie „Rai" našla polícia dve mŕtve telá spojené horolezeckým lanom, ktoré boli v objatí. Pession a jeho partnerka padali odhadom 700 metrov do rokliny. Takýto pád nemali šancu prežiť. Zlyhalo zariadenie alebo spravila dvojica nejakú chybu? V tejto chvíli nie je známe, čo tragédiu spôsobilo.

Lyžovanie chcel vymeniť za horolezectvo

Informáciu o ich úmrtí potvrdila Talianska federácia zimných športov (FISI). Sústrasť rodinám zosnulých vyjadril aj prezident federácie Flavio Roda. „Celá federácia vyjadruje sústrasť rodinám tragickej nehody," uviedol.

Pession dosiahol najväčší úspech v roku 2021, keď v celkom hodnotení Svetového pohára skončil pätnásty. O rok neskôr štartoval na majstrovstvách sveta vo francúzskom Varse, kde skončil na 22. priečke. Elisa sa venovala bežeckému lyžovaniu.

Taliansky reprezentant plánoval natrvalo zmeniť disciplínu na horolezectvo. Chcel sa stať horským sprievodcom vo Valaiských Alpách. Miesto, kde cez víkend zomrel.

Mladá tenistka z Bosny a Hercegoviny Katarina Trivič prehrala boj s leukémiou.
Smúti celá krajina: Náhle zomrela mladá tenistka († 21) Zobraziť článok

(ilustračné foto).
Smutná správa: Zomrel najsilnejší muž Československa (†73) Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk