Zákerná choroba bola nad jeho sily: Navždy odišiel legendárny Nemec a olympijský víťaz (†81)

Svet navždy opustil legendárny nemecký boxer Manfred Wolke (†81). Po dlhých rokoch prehral boj so zákernou demenciou. O tragickej správe ...
  • Zdroj: Northfoto

Svet navždy opustil legendárny nemecký boxer Manfred Wolke (†81). Po dlhých rokoch prehral boj so zákernou demenciou. O tragickej správe informoval portál STERN.de.

(ilustračné foto).
Smutná správa: Zomrel najsilnejší muž Československa (†73) Zobraziť článok

Wolke podľa dostupných informácii strávil posledné dni v opatrovateľskom zariadení vo Frankfurte, kde ho pravidelne navštevovala manželka Brigitte. Keď sa jeho stav začal zhoršovať, už k nemu nepustili skoro nikoho.

Nemec patril medzi najvýraznejšie tváre dejín boxu v najľudnatejšej krajine Európskej únie. Vynikal až natoľko, že bol v roku 1968 nominovaný do olympijského tímu Nemeckej demokratickej republiky. Na veľkolepom podujatí nechal všetko a jeho snaha vyústila až do zisku najcennejšieho kovu. Vo finále zdolal reprezentanta Kamerunu Josepha Bessala. 

Po konci kariéry sa vrhol na trénovanie budúcich boxerských nádejí. Medzi jeho zverencov patrí napríklad trojnásobný vyzývateľ o titul IBF v ťažkej váhe Axel Schulz, ktorý si zmeral sily s legendami ako Morer, Foreman či Klitschko.

Slovenská reprezentantka v boxe Jessica Triebeľová.
Skvelá správa pre náš šport: Slovenská boxerka získala miestenku do Paríža! Zobraziť článok

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk