Slovenská reprezentácia čelí najhoršiemu tímu sveta: Strelí Polievka konečne gól?

Nastúpime proti najhoršiemu reprezentačnému tímu sveta! Náš dnešný súper San Maríno je na poslednom mieste rebríčka FIFA. Právom je tak ...
  • Zdroj: SITA

Nastúpime proti najhoršiemu reprezentačnému tímu sveta! Náš dnešný súper San Maríno je na poslednom mieste rebríčka FIFA. Právom je tak na stole otázka, či je to vhodný súper do záverečnej prípravy pred ME. Na druhej strane je tu ideálna možnosť pre hráčov druhého sledu ukázať trénerovi schopnosti, aby s nimi rátal pre EURO, resp. sa môžu chytiť naši ofenzívni hráči. Veď napríklad Róbert Polievka nedal ešte v repre ani gól.

FOTOGALÉRIA: Slováci v kempe

San Maríno v celej svojej reprezentačnej histórii, ktorá trvá takmer 40 rokov, dokázalo vyhrať len raz, keď pred 20 rokmi doma zdolalo v príprave Lichtenštajnsko 1:0. Okrem toho má ešte deväť remíz, pričom najcennejšia sa zrodila v roku 1993 proti Turecku (0:0) v kvalifikácii MS. Aj preto je právom na poslednom 210. mieste svetového rebríčka.

Petr Čech v anglickej lige nastúpil do 443 zápasov a vychytal rekordných 202 čistých kont.
Legendárny Petr Čech otvoril 13. komnatu: Po prvý raz prehovoril o smrti brata († 2) Zobraziť článok

Ľahšia šanca

Podľa bývalého reprezentačného stredopoliara Mareka Saparu by bolo určite lepšie, ak by sme čelili silnejšiemu súperovi. „Myslím si, že aj tréneri by boli spokojnejší, kebyže máme proti sebe kvalitnejší mančaft, minimálne na takej úrovni, ako sú naši súperi v skupine na ME. Je to menšie mínus, ale na druhej strane sú tam hráči, ktorí sú odskúšaní a vieme, čo od nich čakať,“ povedal.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk