Lobotka bráni trénera Calzonu: Aj Guardiolu by sme urobili priemerným

Keď si v druhej polovici februára sadol Francesco Calzona (55) na lavičku SSC Neapol, niektorí ho vnímali ako záchrancu. Úvod mal síce ...
  • Zdroj: TASR

Keď si v druhej polovici februára sadol Francesco Calzona (55) na lavičku SSC Neapol, niektorí ho vnímali ako záchrancu. Úvod mal síce nádejný, ale jeho misia sa skončila neúspechom.

Výsledky pod jeho vedením sa ešte zhoršili, obrana bola deravá, a preto nikoho neprekvapilo, že majster z minulej sezóny sa nedokázal dostať ani do pohárovej Európy, hoci Taliansko má až osem miesteniek! Stanislav Lobotka (29) však svojho kouča bráni.

FOTOGALÉRIA: Lobotka bráni trénera Calzonu

Obhajcovia titulu v Serie A mali veľké plány, lenže tvrdo narazili. Po dobrovoľnom konci Luciana Spallettiho vystriedali v sezóne až troch trénerov. Prvým bol Francúz Rudi Garcia, druhým Talian Walter Mazzarri a tretím Calzona. Lenže nepomohlo to, práve naopak, s každým ďalším koučom boli ešte horší. „Aj keby k nám prišiel Pep Guardiola, tak by sme z neho urobili priemerného trénera,“ vyhlásil Lobotka na obranu Taliana na slovenskej lavičke a pripojil: „Pod ním sme hrali najkrajší futbal, ale vždy je to o tom výsledku na konci zápasu. Čím viac sme sa snažili, tým to bolo horšie.“

Podľa jeho slov veľa vecí do seba nezapadlo už pred sezónou „Odišiel tréner i športový riaditeľ. Niektorí hráči chceli tiež odísť, ale klub ich nepustil. Zápasy sme nezvládali a ľahko inkasovali. V zápasoch sme dominovali a zo všetkého dostávali góly. Začali sme mentálne odchádzať,“ zamyslel sa náš stredopoliar nad dôvodmi nepodarenej klubovej sezóny, v ktorej obsadili až 10. miesto.

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona.
Tréner Calzona neskrýval sklamanie: Slovenská reprezentácia prišla o obrancu! Zobraziť článok

Hrozná bilancia

Calzona viedol SSC v 16 zápasoch, ale dokázal vyhrať len chudobné tri (3-9-4). A ešte horšie vyznie fakt, že iba v jednom zápase si udržalo jeho mužstvo čisté konto, a to v úplne poslednom proti Lecce (0:0).

Úspešnosť trénerov Neapola v sezóne

Rudi Garcia získal 1,75 bodu na zápas

Walter Mazzarri získal 1,24 bodu na zápas

Francesco Calzona získal 1,13 bodu na zápas

Štadión vo Frankfurte
Štadióny na EURO 2024: Slováci po stopách Muhammada Aliho či Rolling Stones Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk