Najhoršie obavy sa naplnili: Líder svetového rebríčka končí na Roland Garros

Srbský tenista Novak Djokovič (37) sa pre zranenie pravého kolena odhlásil z prebiehajúceho grandslamového turnaja Roland Garros.
  • Zdroj: Northfoto

Srbský tenista Novak Djokovič (37) sa pre zranenie pravého kolena odhlásil z prebiehajúceho grandslamového turnaja Roland Garros.

Organizátori o tom informovali deň pred štvrťfinálovým zápasom dvojhry, v ktorom mal líder svetového rebríčka ATP a najvyššie nasadený hráč nastúpiť proti Nórovi Casperovi Ruudovi. Djokovič sa zranil v priebehu pondelkového päťsetového duelu s Franciscom Cerundolom z Argentíny a v novom vydaní rebríčka ATP ho na poste lídra nahradí Talian Jannik Sinner.

FOTOGALÉRIA: Novak Djokovič

Víťaza 24 grandslamových titulov začali trápiť bolesti kolena v zápase proti Cerundolovi v úvodnom geme druhého dejstva a počas prestávky požiadal o lekárske ošetrenie. Po návrate na dvorec mal očividné problémy s pohybom. Hoci prehrával už 1:2 na sety a 2:4 vo štvrtom dejstve, dokázal duel otočiť.

Utorkové vyšetrenie magnetickou rezonanciou však odhalilo, že 37-ročný Srb nebude môcť pokračovať na parížskom grandslame. „Vzhľadom na roztrhnutý mediálny meniskus v pravom kolene bol Novak Djokovič nútený odstúpiť z turnaja Roland Garros," uviedli organizátori vo vyhlásení, ktoré sprostredkovala agentúra AFP.

Štart Novaka Djokoviča vo štvrťfinále Roland Garros je po zranení otázny.
Djokovič postavil fanúšikov do pozoru: Jeho ďalší štart na Roland Garros je otázny Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk