Legendárny Petr Čech otvoril 13. komnatu: Po prvý raz prehovoril o smrti brata († 2)

Otvoril trinástu komnatu. Legendárny český futbalový brankár Petr Čech (42) prehovoril v relácii ČT Hyde Park Civilizace o veľmi citlivej ...
  • Zdroj: Northfoto

Otvoril trinástu komnatu. Legendárny český futbalový brankár Petr Čech (42) prehovoril v relácii ČT Hyde Park Civilizace o veľmi citlivej téme. Po prvý raz verejnosti prezradil, že okrem dvoch sestier mal aj brata Michala († 2).

FOTOGALÉRIA: Petr Čech

„Mali sme byť dvojčatá, ale narodili sme sa traja. Najskôr Michal, ktorého lekári na ultrazvuku prehliadli,“ prezradil Petr Čech v Hyde Parku, keď s moderátorom Danielom Stachom sedeli na stoličkách priamo na ihrisku na Letnej. Práve tam v sezóne 2001/2002 ako tínedžer odchytal sezónu za Spartu a po nej vyrazil do sveta, kde sa z neho stal „Big Pete“.

Pani Libuši Čechovej sa v plzenskej pôrodnici 20. mája 1982 narodili trojčatá. „Michal sa narodil zdravý. Ale potom dostal ťažkú chorobu, zápal mozgových blán a vo veku dvoch rokov zomrel,“ opísal po 40 rokoch rodinnú tragédiu, o ktorej doteraz mlčal.

Taliansky reprezentant v rýchlostnom lyžovaní Jean Daniel Pession a jeho priateľka zahynuli pre nehode v horách.
Obrovský smútok v lyžovaní: Tragicky zahynul taliansky reprezentant († 28) a jeho priateľka († 26) Zobraziť článok

„Ja som o tom nikdy nehovoril. Bral som to ako ochranu pre rodičov, že to nemusí nikde byť vidieť. Pri každom prestupe by sa to niekde objavilo. Vždy som hovoril, že som z dvojčiat. Zostal som ja a moja sestra Šárka. Pre rodičov to nebolo jednoduché sa s tou stratou vyrovnať,“ vysvetlil.

Smrť basketbalovej legendy zasiahla aj Petra Sagana.
Smútok u Petra Sagana, emotívny odkaz na rozlúčku: Nikdy na teba nezabudnem... Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk