Štadióny na EURO 2024: Slováci po stopách Muhammada Aliho či Rolling Stones

Futbalové EURO 2024 sa koná v Nemecku a najlepšie tímy starého kontinentu si zmerajú svoje sily na 10 štadiónoch. Slovenskí reprezentanti ...
  • Zdroj: Northfoto

Futbalové EURO 2024 sa koná v Nemecku a najlepšie tímy starého kontinentu si zmerajú svoje sily na 10 štadiónoch. Slovenskí reprezentanti odohrajú dva zápasy na mieste, kde bojoval legendárny boxer Muhammad Ali a vystupovali Rolling Stones.

DUSSELDORF

Názov štadióna: Dusseldorf Arena

Domáci tím: Fortuna Dusseldorf

Kapacita: 46 264

Výrazne štvorcová Dusseldorf Arena, budovaná na začiatku 21. storočia a dokončená v roku 2004, nahradila Rheinstadion, ktorý zaberal podobné miesto pri brehoch rieky Rýn. Tiež známa ako Merkur Spiel-Arena, je domovom Fortuny Düsseldorf, tímu, ktorý pôsobí v druhej nemeckej lige, 2. Bundeslige. EURO 2024 bude prvým veľkým futbalovým turnajom, ktorý sa bude konať na tomto štadióne, aj keď už predtým hostil medzinárodné zápasy. Jeho zaťahovacia strecha a vykurovací systém robia z arény dobré miesto pre hudobné koncerty. Hrali tam už Rolling Stones, Bon Jovi, Bruce Springsteen, Take That, Madonna, Beyonce či One Direction. V novembri 2015 sa v Dusseldorf Arene uskutočnil pamätný boxerský zápas, v ktorom po jednomyseľnom bodovom verdikte porazil Tyson Fury Vladimira Klička.

Zápasy na EURO 2024

17.6. Rakúsko - Francúzsko

21.6. Slovensko - Ukrajina

24.6. Albánsko - Španielsko

1.7. Osemfinále

6.7. Štvrťfinále

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk