Chelsea má nového trénera: Prichádza bývalý asistent Guardiolu

Novým trénerom futbalistov FC Chelsea sa stal Enzo Maresca. Štyridsaťštyriročný Talian je bývalý asistent Pepa Guardiolu v Manchestri ...
  • Zdroj: Northfoto

Novým trénerom futbalistov FC Chelsea sa stal Enzo Maresca. Štyridsaťštyriročný Talian je bývalý asistent Pepa Guardiolu v Manchestri City, v uplynulej sezóne doviedol Leicester späť do najvyššej anglickej súťaže. S "The Blues" podpísal päťročný kontrakt, informovala agentúra AP.

Maresca nahradil na poste Mauricia Pochettina, ktorý na konci mája opustil klub po vzájomnej dohode. Je už štvrtý tréner na lavičke londýnskeho tímu od roku 2022, keď Chelsea prevzalo konzorcium amerického podnikateľa a investora Todda Boehlyho.

Slovenský futbalista Stanislav Lobotka v drese SSC Neapol.
Tvrdé slová Lobotku: Neapol by aj z Guardiolu spravil priemerného trénera! Zobraziť článok

"Sme nadšení, že môžeme privítať Enza v Chelsea. Už potvrdil, že je excelentný tréner schopný dosiahnuť pôsobivé výsledky, pričom jeho mužstvo dokáže hrať atraktívnym a charakteristickým štýlom," privítali nového trénera športoví riaditelia klubu Laurence Stewart a Paul Winstanley.

Maresca má za sebou štvorročnú trénerskú kariéru, ktorá zahŕňa aj dve zastávky v Manchestri City. Najprv bol v sezóne 2020/2021 kouč rezervy "Citizens" a počas ročníka 2022/2023 pracoval ako asistent hlavného trénera Guardiolu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk