Famózny obrat: Súper mal Djokoviča na lopate, Srb však napokon zaznamenal rekordný triumf

Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros.

Srbský tenista Novak Djokovič postúpil do štvrťfinále dvojhry na Roland Garros.

Fotogaléria

Najvyššie nasadený obhajca titulu zdolal v dramatickom osemfinále turnajovú 23-ku Argentínčana Francisca Cerundola po päťsetovom boji 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3. Na parížskej antuke dosiahol rekordné 370. grandslamové víťazstvo v singli. Na čele historických tabuliek sa tak osamostatnil od Švajčiara Rogera Federera.

Djokovič v prvom sete dvakrát zobral Cerundolovi podanie a získal ho jasne vo svoj prospech. V úvodnom geme druhého dejstva ho však začali trápiť bolesti kolena a počas prestávky požiadal o lekárske ošetrenie. Po návrate na dvorec mal problémy s pohybom, čo Cerundolo dlho nedokázal využiť.

Za stavu 6:5 však po prvý raz v zápase prelomil Srbovo podanie a dostal sa na koňa. V úvode tretieho setu si rýchlo vybudoval rozhodujúci náskok 3:0. Argentínčan ničil Djokoviča forhendovými winnermi i stopbalmi, dominoval vo výmenách.

(ilustračné foto)
Smutná správa: Zomrela slovenská hádzanárka storočia Zobraziť článok

Za stavu 4:2 vo štvrtom dejstve bol blízko k zisku najcennejšieho skalpu v kariére. Srb však v ďalších minútach otočil na 5:4, v dvanástom geme využil tretí setbal a vynútil si rozhodujúci set. V ňom síce prišiel o náskok 2:0, za stavu 4:3 však opäť Cerundola brejkol a v deviatom geme využil prvý mečbal. Vo štvrťfinále nastúpi proti víťazovi duelu medzi siedmym nasadeným Nórom Casperom Ruudom a Američanom Taylorom Fritzom.

"Musím sa poďakovať najmä fanúšikom, ale aj Franciscovi za skvelý zápas. Prehrával som 1:2 na sety a 2:4 vo štvrtom, zrazu sa však energia zmenila rovnako ako v predchádzajúcom dueli s Lorenzom Musettim. Bol som možno štyri loptičky od prehry, no dokázal som otočiť nepriaznivý vývoj. Zásluhu majú na tom predovšetkým fantastickí diváci," uviedol Djokovič v pozápasovovm interview.         

Muži - dvojhra - osemfinále:
Novak Djokovič (Srb.-1) - Franicso Cerundolo (Arg.-23) 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3

Na snímke ruskí fanúšikovia.
Slovenskí novinári odmietajú hlasovať za hokejistu roka: Dôvodom sú hráči z KHL! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk