Tvrdé slová Lobotku: Neapol by aj z Guardiolu spravil priemerného trénera!

Slovenský futbalista Stanislav Lobotka (29) si počas sezóny s Neapolom prešiel najnáročnejším obdobím, aké taliansky klub za posledné ...

Slovenský futbalista Stanislav Lobotka (29) si počas sezóny s Neapolom prešiel najnáročnejším obdobím, aké taliansky klub za posledné roky zažil.

Fotogaléria

V minulej sezóne prešiel Neapol Seriou A ako nôž maslo a partenopei na jej konci v predstihu slávili majstrovský titul. Aj do novej sezóny nastupovali hráči so Stanom Lobotkom v strede s rovnakými ambíciami. Nepodarilo sa. Neapol skončil na 10.  mieste a nevybojoval si ani miestenku v pohárovej Európe.

Čítajte aj na sport24.sk

"Veľa vecí nezapadlo do seba. Odišiel tréner, odišiel športový riaditeľ. Niektorí hráči chceli odísť, klub ich nepustil," zamyslel sa nad problémami, ktoré mohli byť za spackanou sezónou obhajcu scudetta Lobotka.

Na začiatku sezóny Neapol držal krok s najlepšími. "Potom prišla na nás deka. Zápasy sme nezvládali, dostávali sme ľahké góly. V zápasoch sme dominovali a zo všetkého dostávali góly. Začali sme mentálne odchádzať," priznal Lobotka a dodal, "minulú sezónu čo sme vystrelili, to sme dali gól." Túto sezónu sa na každý gól museli doslova nadrieť a priznal to aj slovenský stredopoliar.

Pred jarnou časťou Neapol zlanáril na lavičku kouča slovenského výberu Francesca Calzonu. "Pod ním sme hrali najkrajší futbal, ale vždy je to o tom výsledku na konci zápasu," povedal Lobotka a posťažoval," čim viac sme sa snažili, tým to bolo horšie."

Calzona výsledkami nepresvedčil o tom, že by Neapol mohol rozmýšľať nad jeho angažovaním na dlhšie obdobie. "K nám aj keby prišiel Pep Guardiola, tak by sme z neho urobili priemerného tréner," vyhlásil Lobotka na obranu Calzonu.

Na snímke ruskí fanúšikovia.
Slovenskí novinári odmietajú hlasovať za hokejistu roka: Dôvodom sú hráči z KHL! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk