Radivojevič vytkol Slafkovskému jedno: Keby bol v kabíne Chára, tak...

Strieborný a bronzový medailista z majstrovstiev sveta a bývalý útočník zámorskej NHL Branko Radivojevič pochválil Juraja Slafkovského ...
  • Zdroj: koláž ŠČ (ev, ns, br)

Strieborný a bronzový medailista z majstrovstiev sveta a bývalý útočník zámorskej NHL Branko Radivojevič pochválil Juraja Slafkovského za výkony na šampionáte v Česku. Vytkol mu len jedinú vec a mrzí ho, že nebol v kabíne napríklad Zdeno Chára, ktorý by ho naviedol na správnu cestu.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Predlžuje si striedania, nadáva rozhodcom, kritizuje ľad, sťažuje sa na posteľ a hotelové ubytovanie, rozhadzuje rukami a ide striedať, keď mu spoluhráči neprihrajú, nedáva góly, arogantne odpovedá novinárom pri rozhovoroch... Juraj Slafkovský si počas majstrovstiev sveta v Česku vypočul na svoju adresu poriadne množstvo kritických hlasov zo strán fanúšikov či rozličných hokejových expertov.

Málokto z nich si však uvedomuje, že jednotka draftu NHL z roku 2022 má stále len 20 rokov. Navyše patril medzi najlepších nahrávačov na šampionáte, vo ôsmich súbojoch nazbieral rovnaký počet asistencií. Šance vytváral spoluhráčom doslova ako na bežiacom páse a aj keď jemu samému to nepadalo, bol pre tím veľmi platným hráčom.

Strieborný a bronzový medailista z MS a bývalý hráč NHL Branko Radivojevič hodnotil v podcaste Góly z bufetu na šport.sk majstrovstvá sveta a tiež výkony Slafkovského. Podľa jeho názoru mohli tréneri vyskúšať na pozícii centra prvého útoku vedľa košického rodáka Martina Pospíšila. Slafkovský mohol z tejto spolupráce profitovať.

Na snímke Juraj Slafkovský.
Veľký posun v kariére Juraja Slafkovského? Zámorský expert nemá žiadne pochybnosti! Zobraziť článok

"Možno tam bol nejaký priestor v zápasoch s Francúzmi alebo Poliakmi. Treba si povedať, že tá prvá päťka nefungovala. Možno by bolo dobré len vymeniť tých centrov. Možno tam len skúsiť Pospíšila. Bol tam na to priestor. Ale treba zas povedať, že tréneri sú tam na to, aby rozhodli a oni vidia, ten dennodenný cyklus, ten tréningový proces. Ale ja by som toho Pospíšila aspoň na tretinu dal k Slafkovi, že či by tam bola nejaká zmena. V zápase so Švédmi, tých pár striedaní čo mali, tak si myslím, že veľmi solídnych. Dosť často boli v pásme súpera, ale bohužiaľ potom sa Pospíšil zranil a nevideli sme ďalej, ako by to fungovalo," zamýšľal sa Radivojevič, ktorý si vyskúšal aj prácu športového manažéra a trénera v Dukle Trenčín.

Celkovo Juraja Slafkovského za predvedené výkony na majstrovstvách sveta pochválil a vytkol mu len jediné - zbytočné prejavy frustrácie a negativizmu. O tom hovoril aj ďalší bývalý hráč NHL a v súčasnosti televízny expert Boris Valábik, ktorý upozorňoval na to, že tieto veci sledujú aj manažéri, skauti a tréneri z NHL a Slafkovský by si tým mohol smerom do budúcnosti poškodiť.

"Treba si uvedomiť, Juraj Slafkovský mal vynikajúci šampionát. Ja stále hovorím, áno, nedal gól, ale bol veľmi silný na puku, pripravoval šance. Jediné, čo by som mu osobne vytkol, je reč tela. Taký ten negativizmus, keď niečo nevyšlo. To je jediná vec. Ale on má 20 rokov, on sa stále učí. A jedna veľká chyba bola, že v tej kabíne ešte nebol Zdeno Chára. Alebo Mišo Handzuš. Oni by ho presne nastavili a ukázali by mu tú cestu. Ja si myslím, že takýto hráč tam chýbal," dodal Branko Radivojevič.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk