Smútok u Petra Sagana, emotívny odkaz na rozlúčku: Nikdy na teba nezabudnem...

Tragická správa sa ho dotkla. Záver mája priniesol smutnú správu, do športového neba odišiel Bill Walton. Smrť 71-ročného člena Siene ...
  • Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Tragická správa sa ho dotkla. Záver mája priniesol smutnú správu, do športového neba odišiel Bill Walton. Smrť 71-ročného člena Siene slávy NBA zasiahla aj Petra Sagana.

V sezóne 1977/78 sa stal najužitočnejším hráčom NBA, v roku 1977 získal titul s Portlandom Trail Blazers a o deväť rokov neskôr s Bostonom.

Jeho kariéra v NBA, ktorú prerušili chronické zranenia nohy, trvala 468 zápasov v Portlande, San Diegu a nakoniec v Los Angeles Clippers a Bostone. V týchto dueloch dosiahol priemer 13,3 bodu a 10,5 doskoku. Neskôr pracoval aj ako športový hlásateľ.

Smrť basketbalovej legendy zasiahla aj Petra Sagana, ktorý sa s ním rozlúčili slovami na sociálnej sieti: "Som neuveriteľne smutný po tom, čo som sa dopočul o odchode Billa Waltona. Vďaka môjmu priateľovi som mal tú česť a privilégium stretnúť sa s Billom niekoľkokrát v Kalifornii. Nebola to len basketbalová legenda, ale aj pozoruhodný človek, milý a srdečný. Odpočívaj v pokoji Bill, stretnutie s tebou bol zážitok, na ktorý nikdy nezabudnem."

Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Pierre Baguette.
Domáca rozlúčka s kariérou? Peter Sagan má štartovať na pretekoch Okolo Slovenska! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk