Nechutná dohra finále: Tréneri si skočili do vlasov, potom prišiel holý zadok Prešovčana

Emócie k play-off patria, ale toto už bolo ďaleko za hranicami! Nechutnú dohru malo finále elitnej slovenskej hádzanárskej súťaže medzi ...
  • Zdroj: TASR/František Iván

Emócie k play-off patria, ale toto už bolo ďaleko za hranicami! Nechutnú dohru malo finále elitnej slovenskej hádzanárskej súťaže medzi Prešovom a Považskou Bystricou.

FOTOGALÉRIA: Prešov - Považská Bystrica

SLOVNÁ POTÝČKA A HOLÝ ZADOK

Práve Považská Bystrica v minulej sezóne prerušila hegemóniu Prešovčanov, ktorí tento rok získali 18. extraligový titul. Finálová séria sa hrala na päť zápasov, rozhodujúci bod získal Prešov na domácej palubovke.

Keď si tréner Prešova Pavol Jano a tréner Považskej Bystrice Václav Straka išli po zápase podať ruku, vymenili si zopár poznámok, po ktorých nechýbalo veľa, aby prišlo k fyzickému konfliktu. „Je logické, že išlo o veľa. Domáci tréner bol pod tlakom, trochu to neuniesol, spadol mu kameň zo srdca. Ja mu blahoželám k víťazstvu,“ hovoril Straka po zápase pre RTVS.

„Nebudem to komentovať. Ja som tiež niekedy prehral zápasy, ale nikdy som sa k tomu neznížil, aby som nadával na kolegu-trénera, ale každý z nás je iný. Ďakujem mu za gratuláciu a ja mu prajem, aby dakedy tie dve strieborné medaily vymenil za jednu zlatú,“ reagoval Jano, ktorý dokonca fanúšikom súpera ukázal v hale holý zadok.

NEDÔSTOJNÉ Z OBOCH STRÁN

Správanie oboch trénerov odsúdil aj generálny manažér Prešova Marián Magdoško. „Neviem, čo sa stalo, ale myslím si, že v takýchto chvíľach by si mali obaja tréneri udržať emócie na uzde. Je to posledný zápas play off a môžu si to v pokoji vyrozprávať. Myslím si, že tej zloby, nadávok a nenávisti bolo v play off sérii veľa a nebolo to veľmi dôstojné z obidvoch strán,“ povedal otvorene pred mikrofónom RTVS.

Vo vzájomných zápasoch týchto dvoch súperov vyhrala Považská Bystrica v tejto sezóne dvakrát, a to v spomínanom finále play off.

Prešov však proti tomuto súperovi vyhral tri zápasy vo finále, vďaka čomu si zabezpečil titul, vyhral aj vzájomné duely v základnej časti a proti Považanom triumfoval aj v semifinále Slovenského pohára.

Bosniakovi z rany tiekla krv
V hádzanárskom finále Prešov - Považská Bystrica tiekla krv: Padli aj vyhrážky smrťou? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk