Pukalovič si dokáže predstaviť Československý tím: Kľúčové by bolo TOTO!

Český hokejista David Pastrňák (28) si po zisku zlatej medaily na nedávnych MS nedal ujsť príležitosť, aby adresoval menšie výčitky smerom ...
  • Zdroj: TASR/Andrej Galica

Český hokejista David Pastrňák (28) si po zisku zlatej medaily na nedávnych MS nedal ujsť príležitosť, aby adresoval menšie výčitky smerom k vedeniu NHL.

FOTOGALÉRIA: David Pastrňák

To totiž vo februári chystá Turnaj štyroch krajín, na ktorom budú chýbať Česi aj Slováci, no podľa hviezdneho krídelníka by sme dokázali vytvoriť spoločný tím, ktorý by bol viac než konkurencieschopný. Bývalý obranca Róbert Pukalovič (63) pre Nový Čas zhodnotil tento odvážny návrh.

Českí hokejisti získali po 14 rokoch na svetovom šampionáte zlato, keď sa o víťazný gól vo finále proti Švajčiarsku postaral práve Pastrňák. Obe spomínané krajiny spoločne so Slovenskom na budúcoročnom turnaji budú chýbať. Vedenie NHL totiž na podujatie pozvalo len reprezentácie Kanady, USA, Fínska a Švédska, ktoré by sa mali predstaviť s najsilnejšími výbermi. To českému útočníkovi nedalo a do zámoria poslal po finále viacero podpichovačných poznámok.

„Možno nás teraz Four Nations pozvú,“ napísal Pastrňak hneď po finále na sociálne siete k záberu s víťaznou trofejou. „Papierovo tam sú štyri najlepšie tímy, nemyslel som to zle, ale samozrejme by sme si priali na turnaji byť,“ vrátil sa k svojmu statusu útočník Bostonu neskôr a dodal, že by si vedel predstaviť spoločný česko-slovenský tím, ako to bolo v minulosti. „Neprekážalo by mi to. Myslím, že by bolo zaujímavé urobiť tím Československa ako v minulosti. Dali by sme dokopy dobrý káder, boli sme jedna krajina, teraz sme susedia. Navzájom si fandíme,“ uviedol.

Nový Čas preto oslovil bývalého obrancu Róberta Pukaloviča, čo si o tomto nápade myslí. „Spoločne s Českom by sme vedeli určite postaviť veľmi dobrý tím, ktorý by bol konkurencieschopný aj najväčším favoritom. Ale aj keď sú veľké hviezdy, tak je potrebné povedať hlavne to, že v tíme musí byť v prvom rade chémia. Hráči si proste musia vzájomne sadnúť. V oboch štátoch však máme geniálnych hráčov, ktorí by podľa mňa nemali problém zapadnúť. Úplne logicky to vychádza tak, že ak je v Česku raz toľko obyvateľov ako na Slovensku, tak aj v tomto tíme by mali zrejme prevahu českí hráči,“ povedal Pukalovič.

Kto zo Slovákov by sa do tímu dostal, špekulovať nechcel. „Aj vzhľadom na to, že trebárs v období, keď by sa takýto výber mal predstaviť na nejakej akcii, môže byť aktuálna forma hráčov úplne iná. Určite však máme u nás doma dostatok kvalitných hráčov,“ dodal bývalý obranca.

Do kádra hokejistov extraligového vicemajstra HK Spišská Nová Ves pribudol taliansky útočník Dante Hannoun.
Vyrastal v Kanade, reprezentuje Taliansko: Spišiaci ulovili produktívneho útočníka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk