Veľký úspech pre Slovensko: Máme európskeho šampióna a rekordéra!

Slovenský reprezentant v športovej streľbe Martin Bolek sa stal majstrom Európy v neolympijskej disciplíne veľkokalibrová pištoľ.
  • Zdroj: northfoto

Slovenský reprezentant v športovej streľbe Martin Bolek sa stal majstrom Európy v neolympijskej disciplíne veľkokalibrová pištoľ.

Na šampionáte v chorvátskom Osijeku získal v súčte streľby na kruhový a pohyblivý terč 583 bodov a prekonal tak európsky rekord.

Bolek nazbieral o jediný bod viac ako druhý Ruslan Lunev z Azerbajdžanu (582), tretiu priečku obsadil Čech Tomáš Těhan nástrelom 577. Bolekovi patrilo po polovici súťaže 2. miesto, keď si na kruhovom terči zapísal 290 bodov, o dva menej ako Lunev. Na pohyblivom však zaznamenal 293 bodov, kým jeho hlavný súper v boji o zlato iba 290.

V súťaži štartovali aj ďalší dvaja Slováci. Juraj Haršány obsadil 17. priečku výkonom 556, Ján Korinek bol dvadsiaty so ziskom 550.

ME vo vzduchových zbraniach v chorvátskom Osijeku
veľkokalibrová pištoľ:

1. Martin BOLEK (SR) 583 b, 2. Ruslan Lunev (Azer.) 582, 3. Tomáš Těhan (ČR) 577,... 17. Juraj HARŠÁNY 556, 20. Ján KORINEK 550

Slovenský reprezentant Marko Mirgorodský obsadil tretie miesto vo finále C1 na pretekoch Svetového pohára vo vodnom slalome v španielskom Seu d'Urgell.
Mirgorodský siahal vo Svetovom pohári na zlato, Beňuš piaty Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk