Bývalý futbalista Chelsea sa stal kňazom: Jeho slova vyvolali škandál!

Loptu a kopačky vymenil za kňazské povolanie. Bývalý anglický futbalista Gavin Peacock prežil skvelú kariéru, no pri futbale nezostal. ...

Loptu a kopačky vymenil za kňazské povolanie. Bývalý anglický futbalista Gavin Peacock prežil skvelú kariéru, no pri futbale nezostal. Neskôr čelil obvineniam zo sexizmu.

Fotogaléria

V polovici 90. rokov sa Angličan vrátil do svojho rodného Queens Park Rangers – za klub odohral niekoľko sezón. V Premier League si zahral ešte pár zápasov v drese Charltonu, kde bol na hosťovaní.

Po odchode do dôchodku si Peacock vybudoval úspešnú kariéru v televízii – pracoval pre BBC, často vystupoval v komediálnych reláciách a tiež pravidelne hosťoval v programe o FC Chelsea.

Gavin sa ale v roku 2008 všetkého vzdal a presťahoval sa do Kanady, kde sa zapísal na teologický kurz v seminári s cieľom stať sa duchovným. Ukázalo sa, že od 18 rokov Peacock pravidelne chodil do kostola.

Exfutbalista po štúdiách zostal v Kanade a stal sa pastorom v jednom z kostolov v Calgary, kam nakoniec presťahoval svoju manželku a dve dcéry. Peacock sa zároveň neuzatváral pred okolitým svetom a svoje názory na mnohé problémy aktívne zdieľal na svojich sociálnych sieťach.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk