Skvelá správa pre náš šport: Slovenská boxerka získala miestenku do Paríža!

Slovenská reprezentantka v boxe Jessica Triebeľová si vybojovala účasť na OH v Paríži.
  • Zdroj: Instagram/jessi_triebel

Slovenská reprezentantka v boxe Jessica Triebeľová si vybojovala účasť na OH v Paríži.

Dosiahla ju triumfom nad Emilie Sonvicovou z Francúzska vo štvrťfinále v kategórii do 66 kg na svetovej olympijskej kvalifikácii v thajskom Bangkoku.

V postupovom zápase zdolala v noci na nedeľu v dramatickom zápase svoju súperku 3:2 na body. Po druhom kole sa dvaja rozhodcovia priklonili na stranu Sonvicovej, dvaja na stranu Slovenky a piaty to mal nerozhodne. V poslednom treťom kole však Triebeľová dokázala vyhrať u všetkých rozhodcov a zabezpečila si tak postup na OH.

"Veľmi sa tešíme, Jessica si to určite zaslúžila. Povedal by som, že celý náš tím si to zaslúžil po tom, čo nám to tesne ušlo v Taliansku v prípade Mirky Jedinákovej. Teraz sme boli od toho krôčik a konečne sa to podarilo. Zápas bol veľmi napínavý a ťažký. Jessica zaboxovala tretie kolo fantasticky, zvládla to v hlave a urobila niekoľko pekných technických prvkov. Bola technickejšia, napokon jej záverečné kolo pripísali všetci rozhodcovia, takže je z toho zaslúžený postup. Jessica bola veľmi dobre mentálne pripravená," uviedol tréner reprezentácie Pavol Hlavačka.

Slovenský box mal doteraz v ére samostatnosti zastúpenie na OH iba v dvoch prípadoch. V roku 1996 sa v Atlante predstavili Gabriel Križan a Peter Baláž. O 25 rokov sa v Tokiu predstavil Andrej Csemez. "Tešíme sa, že slovenský box, na to aká sme malá krajina, vo veľkej konkurencii, máme druhú olympijskú účasť za sebou," poznamenal Hlavačka.

Slovensko už má istých 21 miesteniek. Okrem Triebeľovej sa pod piatimi kruhmi predstavia strelci Juraj Tužinský, Patrik Jány, Danka Barteková, Vanesa Hocková, Zuzana Rehák Štefečeková a Marián Kovačócy, ďalej vodní slalomári Jakub Grigar, Eliška Mintálová, Matej Beňuš a Zuzana Paňková, cyklistka Nora Jenčušová, ku ktorej pribudne aj jeden muž, atléti Gabriela Gajanová, Viktória Forsterová, Dominik Černý a Hana Burzalová, Robert Kubín vo windsurfingovej triede iQFOiL, zápasník Tajmuraz Salkazanov, stolný tenista Wang Jang a džudista Marius Fízeľ.

Attila prišiel krátko pred odvetou s Vémolom o sponzora.
Végh je pred odvetou storočia vo forme: Zakázané látky?! Attila umlčal kritikov Zobraziť článok

Slovenská cyklistka Nora Jenčušová.
Veľký úspech pre našu cyklistiku: Jenčušová získala zlato na svetovom šampionáte Zobraziť článok

Na archívnej snímke slovenská reprezentantka v streľbe Daniela Demjén-Pešková,
Bravó! Slováci získali v jednej disciplíne titul majstrov Európy i bronz Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk