Exreprezentant padol na dno, zničila ho závislosť: Klopal som na dvere pekla!

Zahral si na majstrovstvách sveta a v zbierke má aj triumf z Európskej ligy. Bývalý kolumbijský futbalista Fredy Guarín (37) prehovoril ...

Zahral si na majstrovstvách sveta a v zbierke má aj triumf z Európskej ligy. Bývalý kolumbijský futbalista Fredy Guarín (37) prehovoril o závislosti, ktorá ho stiahla až na dno.

Fotogaléria

Šikovný stredný záložník odštartoval kariéru v Envigado odkiaľ zamieril do Európy. Dva roky strávil vo francúzskom Saint-Étienne. Najlepšie obdobie jeho kariéry prišlo ale až po prestupe do FC Porto. V Portugalsku prežil takmer štyri úspešné sezóny a s klubom získal desať rôznych titulov. Za zmienku stojí triumf v Európskej lige v roku 2011.

Fredy Guarín reprezentoval Kolumbiu v období 2006 – 2015, štyrikrát skóroval. V najcennejšom drese si zahral na Copa América v roku 2011 a na MS vo futbale v roku 2014.

Bývalý futbalista v životnej spovedi pre kolumbijský magazín Semana priznal, že je závislý od alkoholu. Fredy prezradil, že na absolútne dno narazil v roku 2021, keď už končil kariéru v drese Millonarios. 

„Urobil som veľa chýb, uchýlil som sa k alkoholu. Ublížil som ľuďom, ktorých najviac milujem, stratil som priateľov... Som stopercentný alkoholik a priznávam to. Z tejto závislosti sa dostávam a museli ma hospitalizovať. Keď som opustil Millonarios, padol som na dno, už som bol vážne chorý. Na tréningu som sa nehýbal, stratil som dôstojnosť a dôveru tých najdôležitejších ľudí v mojom živote, ktorými sú moje tri deti. Dostal som sa do bodu, keď som musel požiadať o pomoc,“ povedal bývalý futbalista, ktorý najlepšie futbalové obdobie zažil v Porte pod trénerom André Villasom-Boasom.

Pracovníci bezpečnostnej služby chytili futbalového fanúšika, ktorý prenikol na ihrisko počas finálového zápasu Ligy majstrov.
Finále narušili traja diváci: Kontroverzný Bielorus ponúkol balík peňazí! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk