Edmonton zvládol dôležitý zápas a je krok od finále

Hokejisti Edmontonu sú krok od postupu do finále play off NHL. V noci na sobotu zvíťazili v piatom dueli finále Západnej konferencie ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Edmontonu sú krok od postupu do finále play off NHL. V noci na sobotu zvíťazili v piatom dueli finále Západnej konferencie na ľade Dallasu 3:1 a v sérii vedú 3:2 na zápasy. Dva góly hostí strelil Ryan Nugent-Hopkins.

Oilers môžu svoj postup spečatiť v šiestom zápase, ktorý odohrajú v noci na pondelok v domácom prostredí (2.00 SELČ).

Nugent-Hopkins nasmeroval "olejárov" k víťazstvu dvomi presilovkovými zásahmi. V 15. minúte sa presadil dorážkou zblízka a na začiatku druhej tretiny zvýšil na 2:0. Od mantinelu ho našiel úplne voľného bekhendovou prihrávkou Leon Draisaitl a Nugent-Hopkins strelou zápästím spomedzi kruhov prekonal Jakea Oettingera v bránke Stars. Pri oboch góloch asistoval obranca Evan Bouchard.

Na 3:0 upravil v 26. minúte strelou bez prípravy od modrej čiary mladý švédsky zadák Philip Broberg, pre ktorého to bol prvý gól v kariére v play off. Dallas dokázal už len skorigovať prehru, v 55. minúte skóroval Wyatt Johnston, ktorý pred bránkou tečoval strelu Thomasa Harleyho.

Oporou Oilers bol brankár Stuart Skinner, ktorý predviedol 19 úspešných zákrokov. Jeho náprotivok Oettinger vykryl 23 z 26 striel.

Je to zlé pre slovenský hokej - R. Ľupták.
Extraligisti o priamom zostupe: Zväz neakceptuje našu dohodu, je to tragikomédia! Zobraziť článok

Semifinále play off NHL

Finále Západnej konferencie - 5. zápas /na 4 víťazstvá/:

Dallas Stars - Edmonton Oilers 1:3

Góly: 55. W. Johnston (Harley, Stankoven) – 15. Nugent-Hopkins (Bouchard, McDavid), 22. Nugent-Hopkins (Draisaitl, Bouchard), 26. Broberg (Henrique, E. Kane) /stav série: 2:3/

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk