Extraligisti o priamom zostupe: Zväz neakceptuje našu dohodu, je to tragikomédia!

Medzi hokejovými súťažami na Slovensku bude zachovaný naďalej priamy postup a zostup, hoci viacerým klubom sa to nepáči.
  • Zdroj: anc

Medzi hokejovými súťažami na Slovensku bude zachovaný naďalej priamy postup a zostup, hoci viacerým klubom sa to nepáči.

„Škodí to každému a namiesto toho, aby sme znížili počet cudzincov a prešli na baráž, tak ostáva priamy postup aj rovnaký počet importov,“ dodal pre Šport24.sk.

Svoj názor na celú situáciu má aj majiteľ Liptovského Mikuláša Róbert Ľupták. „Všetky extraligové kluby a polovica prvej ligy bola za to, aby sa hrala baráž. Bolo by to v prospech hokeja. Keď máte baráž, môžete dať viac príležitostí mladým hokejistom, no tí u nás ani nevyrastajú. Je to zlé pre slovenský hokej.

Nie sme krajina, ktorá má toľko hráčov, a keď hráte o to, aby ste sa udržali v najvyššej súťaži, tak koľko príležitostí dáte mladému chlapcovi? Žiadnu. Páni zo zväzu sa pozerajú na to úplne inak a nie je za tým športová stránka,“ povedal pre Šport24.sk.

Uspel len jeden

Súčasný model s priamym postupom a zostupom sa zaviedol od sezóny 2022/2023. Predtým sa hrala baráž, v ktorej dlhodobo dominovali extraligové kluby. Uspieť v ostatných sezónach dokázali len Michalovce, ktoré v roku 2019 zdolali v baráži Žilinu 4:3 na zápasy.

FOTOGALÉRIA: MS 2029

Podarí sa hokejistom Slovana zvrátiť doma stav série s Košicami?
Zahral si aj na MS v Česku: Do kádra Slovana pribudol ďalší legionár! Zobraziť článok

Hráči Edmonton Oilers oslavujú po góle.
Edmonton zvládol dôležitý zápas a je krok od finále Zobraziť článok

Sharapovová sa v roku 2004 len ako 17-ročná stala šampiónkou Wimbledonu.
Sexi ako nikdy predtým: Bývalá víťazka Wimbledonu sa zmenila na nepoznanie! Zobraziť článok

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk