Extraligisti o priamom zostupe: Zväz neakceptuje našu dohodu, je to tragikomédia!

Medzi hokejovými súťažami na Slovensku bude zachovaný naďalej priamy postup a zostup, hoci viacerým klubom sa to nepáči.
  • Zdroj: anc

Medzi hokejovými súťažami na Slovensku bude zachovaný naďalej priamy postup a zostup, hoci viacerým klubom sa to nepáči.

Rozhodol o tom Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (VV SZĽH), aj keď krátko predtým malo byť proti až 75 percent klubov dvoch najvyšších súťaží. Podľa zväzu však k dohode nedošlo.

Ešte pred začatím zasadnutia VV SZĽH sa jeho členovia zúčastnili na diskusii zástupcov klubov extraligy a Slovenskej hokejovej ligy (SHL) o modeli súťaže a forme postupu a zostupu medzi jednotlivými ligami. Zväz tvrdí, že keďže k jednoznačnému konsenzu nedošlo, tak výkonný výbor ponechal v platnosti aktuálny model priameho postupu a zostupu.

„Prioritou pre VV SZĽH je stále dohoda medzi extraligovými klubmi a klubmi SHL. Do budúcna sme otvorení ďalšej diskusii v tomto smere. V aktuálnom olympijskom cykle zatiaľ zostáva v platnosti priamy postup a zostup, takže kluby sa podľa toho môžu dopredu pripraviť,“ povedal po zasadnutí generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo.

Adam Ružička a momenty z jeho videa, ktoré zavesil na sociálnu sieť.
Po škandále vymenil zámorie za Rusko: Zarobí Ružička viac v KHL ako v NHL?! Zobraziť článok

Tieto tvrdenia však podľa reportáže Šport24.sk minimálne medzi extraligovými klubmi veľa pochopenia nenašli a predstavitelia tímov z najvyššej súťaže sú na vedenie SZĽH nahnevaní, pretože chceli baráž, nie priamy zostup. „Keď je z 24 klubov 18 za a 6 proti a napriek tomu bude priamy zostup, to je možné len u nás. A úplná tragikomédia je, že sa to zaobalí, že sme sa nedohodli. Dohodli, len vy to neakceptujete!“ penil na sociálnej sieti X generálny manažér vicemajstrov zo Spišskej Novej Vsi Richard Rapáč.

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk