Veľký posun v kariére Juraja Slafkovského? Zámorský expert nemá žiadne pochybnosti!

Stále má iba 20 rokov, no už teraz patrí k lídrom všade, kam príde! Slovenský hokejový klenot Juraj Slafkovský by sa za veľkou mlákou ...
  • Zdroj: TASR/AP

Stále má iba 20 rokov, no už teraz patrí k lídrom všade, kam príde! Slovenský hokejový klenot Juraj Slafkovský by sa za veľkou mlákou už čoskoro mohol dočkať veľmi zaujímavej pocty.

FOTOGALÉRIA: Juraj Slafkovský

Košický rodák prežil v zámorí veľmi vydarenú druhú sezónu. Odohral plný počet súťažných stretnutí a so ziskom okrúhlych 50 kanadských bodov patril k veľkým lídrom Canadiens. A to nielen na ľade, ale aj mimo neho. Dominantnosť potvrdil aj na nedávnom šampionáte, kde v drese Slovensko potreboval osem duelov na zisk totožného počtu asistencií. 

Juraj Slafkovský čoraz viac potvrdzuje, prečo sa stal v roku 2022 jednotkou draftu NHL. Hoci je stále iba v začiatkoch svojej profesionálnej kariéry, už čoskoro by sa mu mohlo dostať pocty, aká sa u jeho rovesníkov len tak nevidí. Za veľkou mlákou sa totiž čoraz viac začína špekulovať o tom, že by v Montreale mohol získať funkciu asistenta kapitána. 

„Absolútne tomu verím! Ale on nepotrebuje toto oficiálne označenie, aby bol považovaný za lídra. Už teraz dokázal, že je prirodzeným lídrom – v Montreale aj na medzinárodnej úrovni za Slovensko – a vlastnosti, ktoré ho takýmto lídrom robia, sa budú s jeho rastom len zvýrazňovať,“ bez akýchkoľvek pochybností prehlásil renomovaný novinár Eric Engels z portálu Sportsnet. 

Slovenský hokejista Adam Sýkora v drese New York Rangers.
Útočník Rangers Adam Sýkora: Bol by veľký zázrak, keby... Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk