Calzona si pred EURO čistí ruky: Pre TOTO som nenominoval Maka, Valjenta ani Čavriča!

Čistí si ruky, žiadnu chybu na svojej strane nevidí. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona (55! vysvetlil, prečo ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Čistí si ruky, žiadnu chybu na svojej strane nevidí. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Francesco Calzona (55! vysvetlil, prečo na EURO 2024 nepočíta s Makom, Valjentom či Čavričom.

FOTOGALÉRIA: Francesco Calzona

Slovenskí futbalisti vyrazili v piatok na záverečný prípravný kemp pred ME do rakúskeho Bad Erlach. Tréner Francesco Calzona povolal v pondelok 32 hráčov a do záverečnej nominácie (7.6.) vypadnú z tohto zoznamu šiesti. Národný tím absolvuje do samotného turnaja ešte dva prípravné zápasy proti San Marínu (5.6.) a Walesu (9.6.).

Medzi viac ako tridsiatimi hráčmi chýba niekoľko kľúčových posíl. Calzona nepovolal útočníka Róberta Maka, obrancu Martina Valjenta ani Srba so slovenským pasom Aleksandara Čavriča. Krídelník austrálskeho Sydney Mak chýbal aj na marcovom zraze po personálnych problémoch s trénerom. V kvalifikácii na EURO strelil dva góly a v uplynulej sezóne zaznamenal v Sydney 12 presných zásahov v 32 zápasoch vo všetkých súťažiach.

Na MS 2010 strelil do siete obhajcov titulu majstra sveta Talianov dva góly.
Exkanonieri o ofenzíve Slovákov na EURO: Chýba tam ťahúň! Nájde sa nový Robogól? Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk