Zdravie ho donútilo prerušiť kariéru: Bývalý mládežnícky reprezentant teraz mieri pod Tatry

Slovenský hokejový útočník Michal Mrázik sa dohodol na dvojročnej zmluve s extraligovým klubom HK Poprad.
  • Zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Michal Mrázik sa dohodol na dvojročnej zmluve s extraligovým klubom HK Poprad.

Za sebou má sezónu, počas ktorej sa rozhodol prerušiť hráčsku kariéru pre zdravotné dôvody. Popradský klub informoval o novej akvizícii na oficiálnej stránke.

Športový riaditeľ popradského klubu Július Koval uviedol, že o Mrázika mal dlhodobý záujem: "Naskytla sa šanca dohodnúť sa s ním a som rád, že sme to dokázali. Michal je motivovaný mladý hráč, dobre stavaný center s vysokým potenciálom a verím, že v Poprade si zastane svoje miesto."

Mrázik úplne vynechal sezónu 2023/2024, predtým pôsobil v nižšej zámorskej súťaži ECHL. V ročníku 2022/2023 odohral v drese Atlanta Gladiators 31 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 9 gólov a 4 asistencie. V marci 2023 odohral svoj zatiaľ jediný zápas vo farmárskej súťaži AHL v drese Tusconu. Slovenskú extraligu si prvýkrát vyskúšal v ročníku 2021/2022 a v 38 zápasoch mal bilanciu 4 góly a 7 asistencií.

Do nového pôsobiska sa tešil: "Z Popradu som cítil veľký záujem. Je to aj pekné mesto a blízko Liptova, odkiaľ pochádzam. Skladá sa tu nový tím, buduje sa niečo nové a chcem byť toho súčasť," poznamenal Mrázik.

Zväz spolu so Šatanom (vpravo) vedie generálny sekretár Miroslav Lažo.
Téma hráčov z KHL v repre ožíva: Nech rozhodne Šatan a spol.! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk