Kovalík sa poriadne nabalí: Za postup do 3. kola takmer toľko, ako za celý vlaňajší rok

Pekne sa nabalí! Slovenský tenista Jozef Kovalík (31) sa prebojoval už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros a na ...
  • Zdroj: SITA/AP

Pekne sa nabalí! Slovenský tenista Jozef Kovalík (31) sa prebojoval už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros a na parížskej antuke dosiahol životný úspech. Vďaka postupu do 3. kola si vylepší aj svoje bankové konto.

Kovalík v 2. kole Rolnad Garros vyradil v pozícii "lucky losera" osemnásteho nasadeného Rusa Karena Chačanova po päťsetovom boji 4:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4. Slovenský tenista pritom prehrával už 0:2 na sety a v treťom sete prehrával 2:4, no predviedol dokonalý obrat. V dueli o posfup do osemfinále nastúpi v sobotu proti trinástemu nasadenému Dánovi Holgerovi Runemu.

Ruská tenistka Julia Avdeevová zatiaľ v tenise veľké úspechy nedosiahla, na internete má ale dostatok fanúšikov.
Bizár na Roland Garros: Ruská tenistka dostala nakladačku a aj úder do hlavy! Zobraziť článok

V hlavnej súťaž ešte nikdy nevyhral

Kovalík, 145. hráč svetového rebríčka ATP, hral naposledy v hlavnej súťaži grandslamového turnaja na US Open v roku 2020. Potom sa už trápil v kvalifikáciách, kde má bilanciu: 3 výhry, 12 prehier. Do tohto týždňa nemal v hlavnej súťaži grandslamu ani jedno víťazstvo. Naopak, Chačanov štartuje v Paríži po ôsmy raz a iba druhýkrát sa mu stalo, že neprešiel cez druhé kolo. Už viac ako dva roky neprehral so žiadnym hráčom, ktorý nepatrí do prvej stovky.

Späť Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk