Florida je blízko finále, stačí jej vyhrať jeden zápas

Hokejisti Floridy zvíťazili v piatom zápase finále Východnej konferencie NHL na ľade New Yorku Rangers 3:2. V sérii hranej na štyri víťazné ...
  • Zdroj: SITA/AP

Hokejisti Floridy zvíťazili v piatom zápase finále Východnej konferencie NHL na ľade New Yorku Rangers 3:2. V sérii hranej na štyri víťazné zápasy sa ujali vedenia 3:2. Svoj druhý postup do finále NHL v priebehu dvoch rokov môžu zavŕšiť v noci na nedeľu.

FOTOGALÉRIA: Florida

Po bezgólovej prvej tretine išli do vedenia domáci, keď v oslabení po úniku skóroval Chris Kreider. Florida vyrovnala v 29. minúte gólom Gustava Forslinga a v polovici tretej časti ju poslal do vedenia Anton Lundell - 1:2.

Český hokejista David Pastrňák dvíha nad hlavu trofej po výhre vo finálovom zápase.
Návrat v čase? Pastrňák volá po tíme Československa: Dali by sme dokopy dobrý káder! Zobraziť článok

Rangers sa v závere pokúsili vyrovnať počas hry bez brankára, no Sam Bennet gólom do prázdnej bránky zvýšil náskok "panterov" na 3:1. Domáci pokračovali v snahe vyrovnať a Alexis Lafreniere 50 sekúnd pred koncom tretej tretiny znížil na 2:3. Ďalší gól však už domáci tím nepridal.

Českí hokejisti sa tešia z výhry 2:0.
Čo priniesli MS Čechom? Jedným miliardy, ďalším obrovské straty a oči pre plač! Zobraziť článok

Finále Východnej konferencie - 5. zápas:

New York Rangers - Florida Panthers 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)

Góly: 23. Kreider (Zibanejad), 60. Lafrenière (Zibanejad) – 29. Forsling (Bennett, Ekblad), 51. Lundell (Luostarinen), 59. Bennett.

(stav série: 2:3)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk