Návrat v čase? Pastrňák volá po tíme Československa: Dali by sme dokopy dobrý káder!

V kuloároch sa opäť začína čoraz viac šepkať o možnosti organizácie Svetového pohára v hokeji. David Pastrňák by na tomto turnaji prijal ...
  • Zdroj: TASR/AP

V kuloároch sa opäť začína čoraz viac šepkať o možnosti organizácie Svetového pohára v hokeji. David Pastrňák by na tomto turnaji prijal tím Československa. 

FOTOGALÉRIA: Agáta Hanychová a hokejisti

Hviezdami nabité podujatie sa naposledy konalo na prelome septembra a októbra 2016. Osem mužstiev bolo vtedy rozdelených do dvoch skupín. Turnaja sa zúčastnili výbery Kanady, USA, Ruska, Švédska, Fínska, Česka, Európy a káder hráčov do 23 rokov zo Severnej Ameriky. 

Strelec zlatého gólu z nedávno skončených majstrovstiev sveta David Pastrňák by si na ďalšej obdobnej akcii vedel s radosťou predstaviť spojenie Česka a Slovenska. „Nevadilo by mi to. Myslím, že by bolo zaujímavé urobiť tím Československa ako v minulosti. Dali by sme dokopy dobrý káder, bývali sme jednou krajinou, teraz sme susedia. Navzájom si fandíme, rozumieme si v jazyku,“ hovoril hrdina spoza našich západných hraníc v podcaste Spittin’ Chiclets. 

V jednej kabíne by sa tak mohli stretnúť mená ako Martin Nečas, Lukáš Dostál, Juraj Slafkovský či Erik Černák. „Páčilo by sa mi to viac ako tím Európy z posledného Svetového poháru!,“ netají David Pastrňák. 

Prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Miroslav Šatan a generálny sekretár SZĽH Miroslav Lažo
Zmení sa formát extraligy? SZĽH rozhodol o postupe a zostupe Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk