Mário Grman po podpise zmluvy s Vladivostokom: Ľudia mi želajú smrť…

Hokejovú KHL rozšíri v budúcej sezóne ďalší slovenský hokejista. Kontrakt na jednu sezónu s klubom Admiral Vladivostok podpísal reprezentačný ...
  • Zdroj: TASR

Hokejovú KHL rozšíri v budúcej sezóne ďalší slovenský hokejista. Kontrakt na jednu sezónu s klubom Admiral Vladivostok podpísal reprezentačný obranca a nedávny účastník MS v Česku Mário Grman (27).

FOTOGALÉRIA: Opora Slovákov na MS v Česku odchádza do KHL: Zavrie si dvere do repre?

Denníku Nový Čas opísal, prečo sa tak rozhodol, a prezradil i to, že si na sociálnych sieťach prečítal aj množstvo negatívnych komentárov…

Na aké obdobie ste podpísali kontrakt?

Na jednu sezónu.

Odkedy ste boli s vedením ruského klubu v kontakte?

Celé sa to upieklo až na konci svetového šampionátu a zmluvu som podpísal začiatkom tohto týždňa.

Boli okrem Vladivostoku v hre aj iné ligy a kluby z Európy?

Áno. Mal som ponuku z druhej švédskej ligy, ale to ma nelákalo. Hovorilo sa o Českých Budějoviciach a oslovil ma aj Slovan, ale ešte som sa nechcel vrátiť do slovenskej extraligy.

Rozhodli pre Vladivostok peniaze?

Nebudem klamať, áno. Mám už svoje roky, hral som vo Fínsku či v Česku, ale to sa nedá porovnať s podmienkami v KHL. Niekto si myslí, že vo Fínsku som veľa zarobil, ale opak je pravdou. Tiež už musím pozerať aj na seba a keď je možnosť, tak si zarobiť.

Nemali ste obavy, ako prestup do KHL zoberie verejnosť?

Mal, viem, že na Slovensku a v Česku je táto téma veľmi horúca. Aj som si prečítal viacero nevraživých komentárov, kde mi ľudia želajú aj smrť a aby som sa zadrhol s ruskými peniazmi. Lenže nikto z tých ľudí mi nevydláždil cestu k hokeju, nikto mi nikdy na ten hokej neprispel. Je to ich názor, ja im to neberiem, ale je to len a len moje rozhodnutie.

Nebojíte sa toho, že si zavriete dvere do národného tímu už na augustovej olympijskej kvalifikácii?

Viem, že na najbližšom júnovom výkonnom výbore by sa to malo riešiť a kluby by mali o účasti hráčov KHL v reprezentácii hlasovať. Vždy, keď som doposiaľ mohol a bol som aj zranený, som prišiel hrať za Slovensko. Nemám to teraz vo svojich rukách, ale ak budem nominovaný, tak nikdy neodmietnem.

O miesto na MS zabojuje Mário Grman.
V Rusku si výrazne polepší! Koľko zarobí Mário Grman po prestupe do KHL? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk