Hancko najžiadanejším slovenským futbalistom: S trénerom Slotom už vtipkujem o prestupe do Liverpoolu

Dnes sa začína oficiálna príprava slovenského tímu pred kontinentálnym šampionátom. Jednou z opôr bude aj Dávid Hancko (26), ktorý si ...
  • Zdroj: SITA/Milan Illík

Dnes sa začína oficiálna príprava slovenského tímu pred kontinentálnym šampionátom. Jednou z opôr bude aj Dávid Hancko (26), ktorý si výkonmi v reprezentačnom drese i vo farbách Feyenoordu Rotterdam vypýtal pozornosť elitných klubov.

FOTOGALÉRIA: Dávid Hancko

Ľavonohý obranca je dokonca aktuálne naším najžiadanejším artiklom na prestupovom trhu. Spájaný je s viacerými veľkoklubmi, ale jeho snom je FC Liverpool, na ktorého lavičku sa posadil Holanďan Arne Slot (45).

Reprezentačný zraz je dnes o 10.00 hod., pričom následne sa celý tím presúva na sústredenie do rakúskeho Bad Erlachu. Medzi 32 nominovanými hráčmi nechýba ani Hancko, ktorý sa nemusí obávať, že by ho Francesco Calzona nezobral na EURO. V jeho hlave skôr môžu prevládať myšlienky o letnom prestupe. Odchovanec Kamenca pod Vtáčnikom (okr. Prievidza) je totiž aktuálne najžiadanejším slovenským futbalistom.

PREDURČENÝ NA ÚSPECH

Túto štafetu prebral od Milana Škriniara a Stanislava Lobotku, ktorí majú za sebou nevydarené klubové sezóny. A hoci aj oni môžu v lete zmeniť zamestnávateľov, nestrhne sa okolo nich taká prestupová bitka, ako sa to čaká v prípade Hancka. Jeho dlhodobo kvalitné výkony, ideálny vek a fakt, že je ľavonohý defenzívny univerzál, z neho robia prestupový terč. Otázkou je už len to, kto hodí do jeho stredu najviac...

Spomínal sa záujem talianskeho SSC Neapol, francúzskeho Paris Saint-Germain či viacerých anglických klubov na čele s FC Liverpool. Dôvodom je fakt, že jeho novým koučom je Arne Slot, ktorý Hancka dotiahol do Feyenoordu, kde na ňom aj staval hru. „Prajem mu to, je to vynikajúci tréner svetovej extratriedy predurčený na úspech. Za dva roky ma toho naučil veľa, môžem mu len ďakovať,“ povedal Dávid.

SPLNENÝ SEN

Navyše sa netají tým, že by chcel nasledovať kroky svojho doterajšieho trénera na Anfield. „Trošku sme o tom vtipkovali. Samozrejme, pokiaľ by som mohol hrať v jednom z najlepších klubov na svete a byť pod ním, tak by to bol pre mňa splnený sen,“ prezradil s tým, že rozhodnúť sa musí preňho aj klub. „Ako futbalista by som sa však určite chcel posunúť ďalej, no na to musí zapadnúť do seba veľa vecí,“ doplnil.

O spolupráci Slota s Hanckom na novej adrese už vo veľkom píšu aj zahraničné médiá. Podľa viacerých zdrojov by bol náš futbalista ideálnou dlhodobou náhradou za kapitána Virgila van Dijka (32). Holanďanovi sa končí zmluva už o rok. Ďalšie zas píšu o tom, že Liverpool sa musí poponáhľať, pretože Hancko je prioritou pre Leicester City, ktorý po návrate do Premier League chystá posilnenie kádra.

LIETAJÚ MILIÓNY

Zmluvu s holandským vicemajstrom predĺžil náš obranca len vo februári do leta 2028. Tento krok sa však vnímal aj tak, že vedenie rotterdamského klubu mu nebude robiť v lete problémy pri prestupe, len chce čo najviac zarobiť. Zo Sparty Praha ho klub vykúpil za 8 miliónov eur, pričom teraz by mohol byť spokojný, ak by získal päťnásobok tejto sumy.

Jeho agent Branislav Jašurek nedávno spomínal aj záujem zo Španielska. „Rozprávali sme sa s jedným tamojším klubom, ktorý dlhodobo patrí do elitnej štvorky La Ligy a zároveň má prioritu získať ľavonohého stopéra. Ľudia z vedenia tohto tímu nám povedali, že ich priorita by bola angažovanie Dávida, pokiaľ by na to nemali rozpočet 20 miliónov eur,“ uviedol pre denník Šport s tým, že finančné požiadavky Feyenoordu vie splniť asi len 15 klubov z elitných líg.

Na MS 2010 strelil do siete obhajcov titulu majstra sveta Talianov dva góly.
Exkanonieri o ofenzíve Slovákov na EURO: Chýba tam ťahúň! Nájde sa nový Robogól? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk