Po škandále vymenil zámorie za Rusko: Zarobí Ružička viac v KHL ako v NHL?!

To, čo sa očakávalo, sa aj naplnilo. Hokejový útočník Adam Ružička (25) mení po svojom škandále NHL za KHL, keď sa na rok upísal Spartaku ...
  • Zdroj: Reprofoto instagram/

To, čo sa očakávalo, sa aj naplnilo. Hokejový útočník Adam Ružička (25) mení po svojom škandále NHL za KHL, keď sa na rok upísal Spartaku Moskva, kde pôsobí aj jeho švagor Michal Čajkovský (32).

FOTOGALÉRIA: Adam Ružička a Michal Čajkovský

A hoci ide z najlepšej ligy sveta do druhej, kde bude mať na výplatnej páske nižšiu sumu, v konečnom súčte bude podľa webu Šport24.sk na tom zrejme lepšie.

Nádejný center si pokazil meno videom s bielym práškom, kreditkou a ampulkou, ktoré zverejnil na sociálnej sieti. A hoci ho rýchlo zmazal, neuniklo pozornosti jeho vtedajšieho zamestnávateľa. Arizona Coyotes s ním rýchlo rozviazala zmluvu a sen o ďalšom pôsobení v NHL sa mu rozplynul, pričom pred ním na MS 2024 zavrela dvere aj reprezentácia.

Bratislavský rodák však nezúfal, rozhodil siete a upísal sa moskovskému veľkoklubu. „Som rád, že všetko dopadlo takto. Stal som sa súčasťou významného klubu, akým je Spartak Moskva. Obzvlášť sa teším, že budem hrať po boku manžela mojej sestry Michala Čajkovského, a okrem neho je v tíme veľa skvelých hráčov,“ povedal pre klubový web s tým, že už sa nevie dočkať novej sezóny.

V nej si podľa viacerých ruských zdrojov zarobí za sezónu 45 miliónov rubľov, čo je v prepočte 470 000 eur. Na porovnanie - v NHL bral po prepočte za rok 713 000 eur v hrubom. Lenže kým v USA zoberú na daniach a odvodoch hráčom asi polovicu z platu, v Rusku to má pomaly na ruku. V čistom tak zrejme v Rusku zarobí viac, ako mal v zámorí. Nehovoriac o bonuse, že bude často s rodinou.

 Už niekoľko sezón má v tíme funkciu dídžeja Mário Grman.
Mário Grman po podpise zmluvy s Vladivostokom: Ľudia mi želajú smrť… Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk