Mišiak po podpise zmluvy s Chicagom: Koľko bude ročne zarábať?

Má kontrakt vo vrecku a veľkú túžbu zahrať si v budúcnosti v slávnej NHL! Reč je o talentovanom útočníkovi Martinovi Mišiakovi (19), ...
  • Zdroj: Getty Images

Má kontrakt vo vrecku a veľkú túžbu zahrať si v budúcnosti v slávnej NHL! Reč je o talentovanom útočníkovi Martinovi Mišiakovi (19), ktorého vlani v 2. kole draftovalo Chicago Blackhawks a teraz s ním podpísalo aj trojročný kontrakt.

FOTOGALÉRIA: Mišiak chicago

Mišiak odohral sezónu 2023/2024 v kanadskej juniorskej súťaži OHL. V základnej časti nastúpil v drese Erie Otters do 60 zápasov, v ktorých nazbieral 47 kanadských bodov za 23 gólov a 24 asistencií. V sezóne naskočil aj do AHL, keď odohral jeden zápas vo farbách farmárskeho tímu Chicaga Rockford IceHogs.

„Bola to skvelá skúsenosť odorať jeden duel medzi mužmi. Bolo to rýchlejšie, ako v juniorke, ale aspoň som zistil, čo môžem od tejto súťaže čakať,“ povedal pre hockeyslovakia Mišiak, ktorý pred pár dňami podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s tímom Chicago Blackhawks.

Marián Hossa s rodinou prišli podporiť Slovensko v zápase MS proti Kazachstanu.
Vzácna podpora v hľadisku: Slovákom fandí trojnásobný víťaz Stanley Cupu Zobraziť článok

„Som strašne rád, že sa mi to podarilo už rok po drafte mať zmluvu s tímom NHL. Veľká vďaka patrím mojim rodičom, trénerom a samozrejme aj spoluhráčom. Je to začiatok mojej cesty v zámorí a treba tvrdo makať ďalej,“ pokračoval Mišiak, ktorému správu o kontrakte najskôr oznámil manažér v AHL a potom aj samotný agent.

Slovenský hokejový útočník Martin Mišiak.
Mišiak predviedol v zámorí ohromnú šou! Stal sa hviezdou zápasu Zobraziť článok

Mišiak zaťaží platový strop klubu v každej z troch sezón sumou 950-tisíc dolárov. V prípade, že bude pôsobiť v NHL, bude jeho ročný plat vo výške 855-tisíc dolárov. V nižšej súťaži to bude 82,5-tisíc.

To, kde bude v novom ročníku pôsobiť teraz nevie. „Všetko sa rozhodne až na hlavnom septembrovom kempe v Chicagu. Mojim cieľom bude si získať miesto v tínme Rockfordu v AHL. Teraz musím dobre zamakať v letnej príprave, aby som potom trénerov presvedčil o svojich kvalitách,“ dodal Mišiak.

Podpísal aj Pekarčík

Slovenský hokejista Juraj Pekarčík (18) podpísal trojročný nováčikovský kontrakt s klubom NHL St. Louis Blues. Osemnásťročný útočník je súčasťou organizácie Bluesmanov od draftu 2023, v ktorom si ho vybrali v 3. kole zo 76. miesta.


 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk