Koeman pripravil nomináciu na EURO: V kádri sú aj zranení hráči

Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Ronald Koeman vynechal obrancu Iana Maatsena z konečnej nominácie na majstrovstvá Európy. ...
  • Zdroj: TASR - Pavel Neubauer

Tréner holandskej futbalovej reprezentácie Ronald Koeman vynechal obrancu Iana Maatsena z konečnej nominácie na majstrovstvá Európy. V 26-člennom menoslove figurujú stredopoliar Barcelony Frenkie de Jong aj útočník Atletica Madrid Memphis Depay, ktorí sa zotavujú zo zranení, no Koeman očakáva, že do štartu šampionátu budú fit.

Dvadsaťdvaročný krajný obranca Maatsen sa prezentoval kvalitnými výkonmi v drese Borussie Dortmund, s ktorou sa prebojoval do finále Ligy majstrov. Okrem neho sa z predbežnej do finálnej nominácie nedostali ani brankár Sparty Rotterdam Nick Olij a obranca Feyenoordu Quinten Timber, ktorého vyradilo zranenie.
 

Depay strelil za národný tím 44 gólov a približuje sa ku rekordérovi Robinovi van Persiemu, ktorý ich zaznamenal 50. De Jong sa pripojí k tímu v sobotu. "Potom budeme mať lepší obraz o jeho kondícii. Ale vyzerá to dobre," uviedol Koeman, podľa ktorého sa de Jong zotaví do úvodného duelu v D-skupine s Poľskom (16. júna).

        nominácia Holandska:
brankári: Justin Bijlow (Feyenoord), Mark Flekken (Brentford), Bart Verbruggen (Brighton)
obrancovia: Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Girona), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Inter Miláno), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern Mníchov), Micky van de Ven (Tottenham), Stefan de Vrij (Inter Miláno)
stredopoliari: Teun Koopmeiners (Atalanta), Frenkie de Jong (Barcelona), Ryan Gravenberch (Liverpool), Tijjani Reijnders (AC Miláno), Jerdy Schouten (PSV), Joey Veerman (PSV), Georginio Wijnaldum (Al Ettifaq)
útočníci: Steven Bergwijn (Ajax), Brian Brobbey (Ajax), Memphis Depay (Atletico Madrid), Cody Gakpo (Liverpool), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (Lipsko), Wout Weghorst (Hoffenheim)

Odporúčame z TIVI.sk