Vodáčka Zuzana Paňková je pripravená na OH vybojovať medailu: Dravá voda v Paríži je moja parketa!

Skromná a pokorná! Presne tak by sa dala charakterizovať vodná slalomárka Zuzana Paňková (19), ktorá získala na májových ME v Tacene ...
  • Zdroj: archív zp

Skromná a pokorná! Presne tak by sa dala charakterizovať vodná slalomárka Zuzana Paňková (19), ktorá získala na májových ME v Tacene jedinú individuálnu, striebornú, medailu pre Slovensko v K1. Slovenská „obojživelníčka“ má navyše pred sebou svoj prvý štart na OH, kde by chcela pre našu krajinu vybojovať medailu. V Paríži sa však nepredstaví v kajaku, ale v kanoe.

FOTOGALÉRIA: Zuzana Paňková

Vždy dobre naladená Paňková je zároveň najmladšou účastníčkou našej výpravy do Paríža. Úspech z ME predpovedá, že bude patriť medzi TOP medailové nádeje.

„Na ME som sa cítila veľmi dobre, aj keď plán bol zmenený, lebo sa kvôli veľkej vode menil program celkovo. Všetko bolo urobené ako keby na kolene, preto to bolo z tohto pohľadu náročné. V kajaku som sa však cítila super. Mala som veľa energie, lebo som bola oddýchnutá. Na druhý deň mi to už však v C1 veľmi nevyšlo. Celkovo však tieto majstrovstvá hodnotím veľmi dobre,“ uviedla Paňková počas stredajšieho brífingu, na ktorom jej na krku visela strieborná medaila.

Taliansky tenista Jannik Sinner pózuje s trofejou.
Talian Jannik Sinner priznal nový vzťah: Randí so sexi tenistkou Zobraziť článok

Hneď po európskom šampionáte si navyše vyskúšala aj samotný olympijský kanál, ktorý bude poriadne dravý.

„Olympijská trať sa už nebude meniť. Musím povedať, že je dobrá, lebo je náročná. Ja to tak mám rada, lebo treba mať silu a vytrvalosť. Toto presne si myslím, že ja mám. Sú tam všetky prvky ako valce, skoky a trošku aj vlnky. Takže všetko, čo olympijská trať má mať,“ pochvaľovala si rodáčka z Košíc, ktorá si označenie „obojživelníčka“ nevyslúžila len tak náhodou. Hoci má medailu z ME v kajaku (K1), na OH zabojuje v kanoe (C1).

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk